• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turkcell, 4G teknolojisini KKTC'ye taşıdı

Turkcell, 4G teknolojisini KKTC'ye taşıdı
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 4G teknolojisini Türkiye’nin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki grup şirketi Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kuzey Kıbrıs’a taşıdı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dr. Ahmet Kaşif’in katıldığı ilk test törenin ardından teknoloji meraklıları 150 Mbps’e varan Long Term Evolution (LTE) hızlarını deneyimleme şansı buldu.
 
Kuzey Kıbrıs Turkcell'in başlattığı bu 4G testi sürecinde; Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa'daki 4 farklı Turkcell İletişim Merkezi’nde 4G sinyali sağlanacak. Teknoloji severler test süreci boyunca deneyim noktalarının yanı sıra Turkcell Teknoloji Tırı’nın gezdiği kapsama noktalarında 4G hızında film indirme ve internet üzerinden oyun oynama fırsatı bulabilecek. Dileyenler ise 4G teknolojisiyle ilgili olarak, özel eğitilmiş teknoloji uzmanları tarafından bilgilendirilecek.
 
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
“Turkcell olarak Türkiye’nin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni 3G’de olduğu gibi 4G ile yine ilk kez  buluşturmanın gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz. KKTC’deki müşterilerimizi her zaman olduğu gibi son teknolojiyle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıslı teknoloji meraklıları 4G hızını birebir deneyimleme şansı bulacak. 4G hızını merak edenleri iletişim merkezlerimize bekliyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterilerimize her zaman en yeni teknolojileri sunuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar sayesinde 3G’de olduğu gibi 4G’ye geçiş konusunda da alt yapımız hazır diyebiliriz.”
 
4G’de ilkler Turkcell’den
 
Turkcell, müşterilerine en iyi kalitede 3G hizmeti sunmak için bugüne kadar yaptığı yatırımlar sonucunda elde ettiği altyapı gücünü,  paralel teknolojileri deneyimlemek için başlattığı çalışmalara da yansıttı.
Turkcell 2009 yılında Ericsson iş birliği ile gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk LTE testinde, laboratuvar ortamında 170Mbps hıza ulaşılmıştı. Yine Turkcell, iş ortağı Ericsson ile birlikte 2012 yılında İstanbul’un Kartal ve Maltepe semtleri arasındaki 3.3 kilometrelik bir alanda LTE şebekesi üzerinden verilebilecek servisleri test etmişti.
 
Geçtiğimiz Temmuz ayında ise 4G hızı Turkcell teknolojisi ve Huawei’nin teknik desteği ile laboratuvar ortamında denendi ve 900 Mbps’e varan hızlar ölçülerek Türkiye’nin hız rekoru kırıldı.

4G’nin  avantajları
 
•      Yüksek data hızları ile mobil sağlık, mobil eğitim gibi uygulamalarda daha hızlı veri paylaşımı

•      Düşük gecikme zamanı ile daha da keyifli oyun deneyimi

•      Video indirme ve izleme kalitesinde farklılaşma

•      Daha yüksek kapasite ile daha da kaliteli iletişim

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim