• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Turkcell Artvin'e çağrı merkezi açtı

Turkcell Artvin'e çağrı merkezi açtı
Turkcell Global Bilgi, Artvin'de, Halkbank çağrılarını yönetmek üzere 100 kişi kapasiteli çağrı merkezi açtı.

Turkcell Artvin'e çağrı merkezi açtı

Turkcell Global Bilgi, Artvin'de, Halkbank çağrılarını yönetmek üzere 100 kişi kapasiteli çağrı merkezi açtı.

Merkezin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, teknoloji sayesinde bölgelerin kalkınmasının hızlandığına işaret etti.

Turkcell olarak 30 bin kilometreye yakın fiber optik hatları çektiklerini, iletişim üniteleriyle Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99,7'sini kapsar hale geldiklerini belirten Ciliv, fiber optikle evlere bin megabit hızında internet bağlayabildiklerini söyledi.

Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Erzurum'a yaptığımız çağrı merkezinden sonra Erzurum'da hızlı bir kalkınma gözlendi. Oraya yaptığımız bir lira yatırım 8 lira olarak ekonomiye geri döndü. 5 sene içinde 2 binden fazla eleman yetişti ve bugün bin kişiye istihdam sağlıyor. Erzurum'daki başarıdan sonra Diyarbakır'da da bin kişilik çağrı merkezi açtık. Şimdi Artvin'de yüz kişi ile başlıyoruz. Bu inşallah daha da büyüyecek, daha fazla gencimize istihdam sağlayacak.''

Bu projenin, teknolojinin uygulanması ve bölgenin kalkınması açısından güzel bir örnek oluşturduğuna işaret eden Ciliv, artık Türkiye'nin dünya liderleri arasında yer aldığını belirtti. Ciliv, ''Türkiye farklı bir ülke. Büyük başarılara imza atıldı fakat daha da yapacak çok işimiz var'' diye konuştu.

-''Yeni çağrı merkezi, bireysel bankacılıkta büyümemize destek olacak''-

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan da, bu yatırımla temin edilen istihdam sayesinde üniversite mezunu gençlerin artık kendi memleketlerinde de iş bulabildiklerini ve böylece ekonomik ve sosyal refahın yurt geneline yayılmasına katkı sağlandığını kaydetti.

Bankacılık sektörünün, Türkiye'nin küresel krizde sağlam durmasını sağlayan en önemli unsurlardan olduğuna işaret eden Aslan, bu başarıda dağıtım kanallarının çeşitlendirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik altyapının kaliteli iş gücüyle desteklenmesi ve maliyet kontrolü gibi unsurların etkili olduğunu; bu proje ile hepsinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Aslan, yeni çağrı merkezinin, bireysel bankacılıkta büyümelerine ve daha çok müşteriyle daha verimli temas kurmalarına destek olacağını kaydetti.

-''İleride umarım başında bulunduğum bankanın benzer hizmetlerini devam ettiririz''-

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kendisinin Halkbank Genel Müdürü olduğu dönemde üzerine düşünülen bu projenin, bugün hayata geçmesinin sektörde insan kaynağı, sermaye ve teknoloji açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Aydın, küresel krizde Türkiye'deki bankaların önemli bir sınav vermesinin kökeninde bu üç temel ögenin iyi yönetilmesinin yattığını söyledi.

Kendisinin de Artvinli olduğunu anımsatan Aydın, ''İleride umarım ki başında bulunduğum bankanın da benzer hizmetlerini, benzer şirketlerle iş ortaklığı ile devam ettiririz. Bu Artvin'de de olabilir, başka illerde de olabilir. Ayrıca Global Bilgi'nin Erzurum ve Diyarbakır'daki gibi daha yoğunluklu çalışma biçimini Artvin için de beklediğimizi dile getireyim'' diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da, bir müessesenin büyümesinin çalışanların performansına bağlı olduğunu vurgulayarak, çalışanların performansının, yeni hemşehrilerine iş imkanı oluşturulması açısından önem taşıdığını belirtti.

Kışla da, Turkcell Global Bilgi'nin, zaman içinde projeyi büyütmesi temennisinde bulundu.

-''İş imkanları nedeniyle dışarıya göç veren Artvin...''-

Artvin Valisi Necmettin Kalkan da, Artvin'in işsizlik rakamları ülke ortalamasının altında olsa da devam eden barajların bitim aşamasına gelmesinin, buralarda çalışan ya da iş beklentisinde olan yöre insanını endişelendirdiğini kaydetti.

Halkbank'ın, İstanbul dışındaki ilk çağrı merkezinin Artvin'de açılmasının da, kısıtlı iş imkanları nedeniyle dışarıya göç veren il için olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Kalkan, turizm sektöründe imkanlar içeren Artvin'in, nitelikli konaklama tesisi eksikliği nedeniyle ülke turizminden yeterli pay alamadığına da işaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise artık şehirlerin gücü ve gelişmişliğinin büyük önem kazanmaya başladığına dikkati çekerek, ''Artık şehirler yarışıyor. Turizmden pay alabilecek özellikler barındıran Artvin'de yeni istihdam alanları oluşturalım'' çağrısında bulundu.

-Artvin Çağrı Merkezi-

Süreyya Ciliv, Hüseyin Aydın, Süleyman Aslan ve beraberindekiler merkezin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi ve merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

Toplantıda verilen bilgiye göre, turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin ağırlıkta olduğu Artvin'de Turkcell Global Bilgi, ilk telekom yatırımı olma özelliği taşıyor.

Günde 15 bin arama kapasitesine sahip Artvin Çağrı Merkezi'nin çalışanları Halkbank müşterilerine yönelik olarak internet ve telefon bankacılığı aktivasyonu, hazır kredi bilgilendirme, kredi kartı satış, gönderim ve geri kazanımı gibi aramalar ve anket aramaları gerçekleştirecek.

Yaş ortalamasının 25 olduğu çağrı merkezinde, çalışanların yüzde 77'sini kadınlar oluşturuyor. Merkez çalışanlarının yüzde 29'u lisans, yüzde 29'u lise, yüzde 42'si ise önlisans mezunlarından oluşuyor.

Halihazırda Türkiye'de 10, yurt dışında 4 çağrı merkezi olmak üzere toplam 14 ayrı bölgede 7 bin 500 masa kapasitesiyle hizmet veren Turkcell Global Bilgi, 2011 yılında yüzde 18, 2012 yılında ise yüzde 25 büyüme hedefliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim