• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Turkcell, Avea ve Vodafone'a Acarer'den tepki

Turkcell, Avea ve Vodafone'a Acarer'den tepki
Cep telefonu operatörleri arasındaki rekabetin centilmenlik sınırını aşması, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'i kızdırdı.

Turkcell, Avea, Vodafona Acarer'den tepki

Cep telefonu operatörleri arasındaki rekabetin centilmenlik sınırını aşması, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'i kızdırdı.

Rekabetin devam etmesi halinde bazı şirketlerin devre dışı kalacağını belirten Acarer, "Çevre ülkelerde ciddi fırsatlar var. Enerjinizi kendinizle boğuşarak harcamayın, birleşin yurtdışına açılın." dedi.

Türkiye'nin mobil iletişimin hızlı gelişiminde etkili olan faktörlerden birisi de sektördeki güçlü rekabet.
Ancak son dönemde operatörlerin arasındaki fiyat savaşları ve yayınlanan vurucu reklamlar rekabetin çok sert bir şekilde devam ettiğini gösteriyor. Operatörler arasındaki acımasız rekabetin sektöre faydalı olmadığını söyleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, böyle devam edeceği takdirde bazı firmaların devre dışı kalmasına bile yol açabileceğini ifade etti.

Türkiye, yüksek teknoloji alanında treni kaçırsa da, mobil iletişimde dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline geldi. Bunun önemli nedenlerinden birisi de 3 operatör - Turkcell, Vodafone ve Avea'nın sektöre yatırımlar yaparak büyümesine sağladıkları katkılar oldu.

Ancak bu şirketler arasında son dönemde devam eden fiyat bazlı sert rekabet herkesin dikkatini çekmeye başladı. 'Bir İnovasyon Var' konferansının açılışında konuşan BTK Başkanı Acarer, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün eşik atlama noktasında olduğunu söylerken, "Çevre ülkelerde ciddi fırsat var.

Şu anki dünya konjonktürü de buna uygun. Bu konuda sektörümüzün daha istekli olması lazım. Buralara gidelim çünkü sektörümüz eşik atlama noktasında.

Bu eşik atlamayı da yapabilmemiz için mutlaka yurtdışına açılmamız lazım; yoksa yurtiçindeki acımasız rekabet, bizim bu eşiği kısa sürede atlamamızı engelleyecek. Bu aşırı rekabet aslında sektöre faydadan ziyade, bazı firmalarımızın devre dışı kalmasına bile yol açabilecek." sözlerine yer verdi.

Operatörlerin yurtdışına mutlaka açılması gerektiğini dile getiren Acarer, "Yurtdışında değişik konsorsiyumlar yaparak, hatta rakipler olarak bir araya gelerek orada birtakım hizmetler satın alınabilir.

Bazı şeylerden de korkmamak lazım. Bizi ambargo ile tehdit eden komşu ülkelerden birine bakıyorsunuz o ülkedeki bir operatörü bir Fransız firması satın almış olabiliyor.

O nedenle bu tür olayları iyi değerlendirmeliyiz." dedi. Acarer Irak'ta GSM şirketi alan Fransız Orange Telecom'u hatırlatarak, operatörlere "Enerjinizi kendinizle boğuşarak harcamayın, birleşin yurtdışına açılın." mesajını verdi.

Konferansa katılan Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, Türk Telekom için hâlâ sesin çok önemli olduğunu, sese önem vermeye devam edeceklerini, telsiz iletişim için de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Türkiye'de, daha evvelden İbrahim Tatlıses'in dediği 'Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik' sözü artık geçerli değil. Urfa, Diyarbakır, Hakkâri, Rize ve Ankara artık bilgiye ulaşabiliyor." sözlerine yer verdi.

Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray ise sektörün sesten dataya geçilen bir süreç içerisinde olunduğunu söylerken, "Data kullanımı sektör için en yeni bir gelir kulvarı." yorumunu yaptı.

Avea CEO'su Erkan Akdemir ise iletişim dünyasında sesin, gelirlerin çok önemli bir kısmını oluşturduğuna, ancak mobil veri kullanımının çok hızlı arttığına işaret etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim