• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turkcell, Avrupa'nın en şeffaf şireklerinden biri

Turkcell, Avrupa'nın en şeffaf şireklerinden biri
IRGR’ın gerçekleştirdiği ve 150 şirketin yer aldığı 2011 değerlendirmesinde Turkcell, “Kamuya Yapılan En İyi Finansal Bilgilendirme” ödülünü bu sene de aldı ve yine Avrupa’nın en şeffaf beş şirketi arasında yer aldı.

Turkcell İkinci Kez Avrupa’nın En Şeffaf 5 Şirketinden Biri Seçildi

Alanında en prestijli oluşumlardan biri olarak kabul gören IRGR’ın gerçekleştirdiği ve 150 şirketin yer aldığı 2011 değerlendirmesinde Turkcell, “Kamuya Yapılan En İyi Finansal Bilgilendirme” ödülünü bu sene de aldı ve yine Avrupa’nın en şeffaf beş şirketi arasında yer aldı.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Londra’da toplanan “Yatırımcı İlişkileri 2011 Zirvesi”nde Investor Relations Global Rankings (Yatırımcı İlişkileri Küresel Değerlendirme Kuruluşu - IRGR) tarafından, bu sene de “Kamuya Yapılan En İyi Finansal Bilgilendirme” dalında ödüllendirildi. Turkcell 2010 yılında da bu ödüle layık bulunmuş ve yine Avrupa’nın en şeffaf 5 şirketinden biri olarak seçilmişti.

Alanında en prestijli oluşumlardan biri olarak kabul gören IRGR ödüllerine bu sene aralarında Adidas, Cisco Systems, Intel ve Visa gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin de yer aldığı 150 kuruluş katıldı. Katılan ülkeler coğrafi bölgelerine göre beş kategori halinde değerlendirildi. Turkcell, Avrupa’da Allianz, BNP Paribas, Philips ve Royal Dutch Shell ile birlikte değerlendirmeye alındı.

Turkcell’in ödüle layık görüldüğü “Kamuya Yapılan En İyi Finansal Bilgilendirme” dalında şirketlerin finansal bilgilerini nasıl açıkladıkları belirleniyor ve derecelendirme yapılıyor. Bu değerlendirmede açıklamanın içeriğine ve açıklanan bilgilerin kamuoyuna genel olarak nasıl sunulduğuna bakılıyor. Yapılan analizde, her katılımcının son finansal açıklamasına ilişkin olarak finansal olmayan işletme bilgileri, gelir tablosu, bilanço ve ilgili kalemler, nakit akışı, yönetim analizleri, konferans görüşmeleri ve sunumlar gibi başlıklar altında sağlanan bilgilerin kalitesi esas alınıyor.

Turkcell: “Ara vermeksizin çalışıyoruz”

Turkcell Yatırımcı ve Uluslararası Medya İlişkileri Başkanı Nihat Narin alınan ödül hakkında şunları söyledi: “Mali bildirimde en iyi uygulamalar değerlendirmesinde üst üste ikinci yıl Avrupa’nın önde gelen şirketleri arasında yer almaya layık görüldüğümüz için gururluyuz. İMKB’de işlem gören ve New York Borsası’na kote olan tek Türk şirketi olarak, şeffaflığa büyük önem veriyoruz. Ara vermeksizin çalışıyor ve en iyi yatırımcı ilişkileri uygulamalarımızın standardını sürekli olarak yükseltmenin yollarını araştırıyoruz. Çabalarımızın bu şekilde ödüllendirilmesi bizler için hem gurur hem motivasyon kaynağıdır.”

IR Global Rankings başkanı Luar Huber ise şöyle konuştu: “Sermaye piyasalarıyla iletişimde en iyi uygulamaların hayata geçirilmesi yatırımcıların güveninin kazanılmasına ve korunmasına katkı sağlar. Biz her yıl yatırım camiasıyla iletişime yönelik yaklaşımlarında çıtayı yükselten şirketleri duyuruyor ve ödüllendiriyoruz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim