• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turkcell Çift Taşıyıcı ile kanatlandırıyor

Turkcell Çift Taşıyıcı ile kanatlandırıyor
Turkcell, Türkiye genelinde mevcut 3G şebekesini Çift Taşıyıcı sistemiyle güncelleyerek mobil internet hızını iki katına çıkardı.

Turkcell Türkiye’yi Çift Taşıyıcı ile kanatlandırıyor

Turkcell, Türkiye genelinde mevcut 3G şebekesini Çift Taşıyıcı sistemiyle güncelleyerek mobil internet hızını iki katına çıkardı. Yaptığı yatırımlarla çekim kalitesinde lider olan Turkcell, 3 ay gibi kısa bir süre içinde 3G kapsaması olan bölgelerin%70’inde mobil internet hızını ikiye katladı. Mayıs ayı itibarıyla tüm Turkcell’liler Çift Taşıyıcı’nın desteklediği 3G ile mobil interneti saniyede 42 Megabite varan hızla kullanabilecek.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Türkiye genelinde 3G şebekesinin bulunduğu bölgelerin yüzde 70’inde mobil internet şebekesini Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) sistemiyle güncelledi. DC-HSPA+ teknolojisi sayesinde başta havaalanları, üniversiteler ve alışveriş merkezleri olmak üzere, ülkenin pek çok noktasında Turkcell’lilerin mobil internet hızı iki katına çıktı.

81 ilin tamamında devam eden şebeke güncelleme çalışmaları ile şimdiye kadar 159 üniversite , 11 havaalanı ve 115 alışveriş merkezinde Çift Taşıyıcı sistemine geçildi. Şu an itibarıyla İstanbul’un %90’ı, Ankara’nın %83’ü, İzmir’in ise %70’inde Turkcell altyapısı Çift Taşıyıcı sistemiyle güncellenmiş durumda. Mayıs ayında ise bu illerle birlikte Türkiye genelinde 3G altyapısının tamamının Çift Taşıyıcı ile desteklenmiş olması hedefleniyor. 3G’nin son halkası olan ve tüm dünyada 3G operatörlerinin sadece %5’i tarafından kullanılan Çift Taşıyıcı teknolojisi sayesinde, Turkcell şebekesine aynı anda iki taşıyıcıdan erişim sağlanıyor. Çift Taşıyıcı sistemi ile saniyede 42 megabite varan hızdan bu altyapıya uyumlu Turkcell 3G VINN E 372 modem ile faydalanmak mümkün.

İlter Terzioğlu: “Farkı açıyoruz, hız kesmiyoruz.”

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Turkcell’in sahip olduğu A tipi lisansla 3G şebeke kurulumuna başladığı günden itibaren müşterilerine daima en yüksek kapasiteyle hizmet vermeyi ilke edindiğini vurguladı. Geçtiğimiz aylarda başlattıkları şebeke güncelleme çalışmasıyla dünyada ticari şebekesinde Çift Taşıyıcı teknolojisini hayata geçiren ilk 10 operatörden biri olduklarını hatırlatan Terzioğlu, çalışmalarını Mayıs ayında bütün Türkiye’de tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Müşterimize verdiğimiz Daha Fazla Hayat-Daha Fazla Hız sözünü dünyadaki en yeni teknolojilere yatırım yaparak tutuyoruz. Şebekemizi Çift Taşıyıcı teknolojisi ile güncelleyerek Türkiye’nin mobil internet hızını ikiye katlıyoruz. Sektör lideri olmamız bize Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi konusunda büyük sorumluluk yüklüyor. Biz bu sorumluluğu yerine getirmek üzere yatırımlarımıza devam etmeye kararlıyız. Son teknolojiyi daima Turkcell’lilerin hizmetine sunarak Türkiye’de olduğu gibi dünyada da rekabette farkı açıyoruz ve hız kesmeye hiç niyetimiz yok. Bundan böyle tüm dünyada mobil internetin hız ve kalite standardı, kısaca ‘Turkcell 3G’ olarak tanımlanacak.”

Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) ne işe yarar?

Çift Taşıyıcı teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcıdaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanır. Sağladığı hız artışı, servis alınan baz istasyonuna olan uzaklıktan bağımsız olarak tüm aboneler için geçerlidir. Çift Taşıyıcı sayesinde web sayfalarının açılış hızı, online oyun uygulamalarındaki tepki süreleri gibi ölçütlerde önemli ölçüde iyileşme sağlanır. Saniyede 42 megabit hıza ulaşan aboneler, 5 GB’lık bir HD filmi yalnızca 16 dakikada indirebilirler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim