• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Turkcell deprem tatbikatını başarıyla yaptı

Turkcell deprem tatbikatını başarıyla yaptı
Turkcell, olası İstanbul depremine hazırlıklı olmak için tam gün süren kapsamlı bir tatbikat düzenledi.

 

Turkcell, olası İstanbul depremine hazırlıklı olmak için tam gün süren kapsamlı bir tatbikat düzenledi. Turkcell Grup bünyesinde 1718 çalışanın dahil olduğu tatbikat ile, 7.7 büyüklüğünde bir deprem senaryosunda çalışan tahliyesi, şebeke sürekliliği ve müşteriye verilen kritik hizmetler test edildi. 

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, olası bir İstanbul depremine karşı bugünden hazırlıklı olmak üzere İstanbul Deprem Tatbikatı’nı hayata geçirdi. Tatbikata Turkcell, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline bünyesinde 1718 çalışan aktif olarak katıldı. Çalışan tahliyesi ve müşteriye verilen kritik hizmetler gibi süreçleri test eden Turkcell, bu kapsamlı tatbikattan başarıyla çıktı.

Tatbikat sonrasında bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu şunları söyledi:

“17 Ağustos 1999’da yaşadığımız deprem felaketinden geriye, büyük acıların yanı sıra hepimizin çok önemli dersler çıkardığı büyük bir deneyim kaldı. Turkcell olarak biz, afet ve acil durumlarda iletişim ihtiyacının çok temel ve kritik değer taşıdığının bilincindeyiz. Bir daha asla yaşanmamasını dilediğimiz böyle bir afetle karşılaşma ihtimalimizi göz önünde tutarak hazırlıklarımızı sürekli güncelliyor ve geliştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu çerçevede bir “İstanbul Deprem Tatbikatı” gerçekleştirdik. Tatbikatlar bizim için rutin “iş sürekliliği” uygulamaları ancak 9 aylık bir ön çalışmayla hayata geçirdiğimiz bu tatbikatımızda, “olası İstanbul depremi” gibi büyük bir senaryo ile 15 farklı acil durum uygulamasını tek bir tatbikatta ilk kez birleştirdik. Çalışan tahliyesi, şebeke sürekliliği ve müşterimize verdiğimiz kritik hizmetlerin sürekliliğini test ettiğimiz bu tatbikattan başarıyla çıktık. Aynı zamanda acil durum sonrası koordinasyon ve kriz yönetiminde pratiklik seviyemizi arttırdık. Bu hazırlıkların ülke çapında tüm ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından mükemmelce yürütülmesi çok önemli. Turkcell olarak biz, üzerimize düşen görevi bugünden yerine getirmek, ülkemize ve müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmek için gereken gayreti gösteriyoruz.”

Tatbikat nasıl yapıldı?

9 aylık bir ön çalışma sonrasında hayata geçirilen İstanbul Deprem Tatbikatı için ulusal ve uluslararası kuruluşların deprem senaryolarından faydalanıldı. Bu çerçevede, merkez üssü Marmara Denizi olan 7.7 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu kurgulandı ve 15 farklı acil durum uygulaması tek bir tatbikatta ilk kez bir araya getirildi. Tam gün süren tatbikatla, deprem konusunda farkındalık ve bilinç seviyesini yüksekte tutmak, kurum içerisindeki afet ve acil durum kültürünü yaşatmak hedeflendi.

Her türlü duruma karşı hazırlanıyoruz

Turkcell, 1998’den bu yana “İş Sürekliliği Yönetimi” konusunda çalışmalar yürütüyor. 14 yıllık deneyimini, önlem almak için kullanan Turkcell, İstanbul Deprem Tatbikatında da bu amacı gözetiyor. Olası bir İstanbul depreminin gerek toplumsal gerekse ekonomik açıdan tüm ülkeyi etkileyebileceği düşünüldüğünde, Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in afet koşulları için yürüttüğü hazırlıkların önemi daha da büyüyor.

81 ilde 112 Acil Desteği

Afet ve acil durumlarda iletişim ihtiyacı konusuna özel önem veren Turkcell, geçtiğimiz aylarda önemli bir adım atmıştı. Turkcell, Van depreminin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen 81 ilde 112 Komuta Kontrol Merkezi entegrasyonu projesi için gerekli altyapıyı tamamlayıp kullanıma sundu. Turkcell, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) konuyla ilgili talebinin ardından acil çağrılarda kişilerin konum verilerinin erişilir hale getirilmesi kapsamında 81 ilde entegrasyon sistemini tasarladı ve kısa sürede devreye soktu.

Turkcell’in kurduğu sistemin 81 ilde kullanılabilir olması sayesinde 112 Acil sağlık hizmetlerinde hayatî önem taşıyan bir adım atılmış oldu. Bundan böyle sağlık ekipleri, yardım bekleyen vatandaştan adres tarifi almayacak. Cep telefonundan 112 Acil’i arayan kişinin koordinatları bir veri tabanına kaydedilecek ve ilgili birimler tarafından konum tespiti yapılarak en yakındaki ambulans o noktaya yönlendirilecek. Sistem, diğer operatörlerin çekmediği bölgelerde o operatörlerin abonelerinin, SIM kartı olmayan kullanıcıların ve Turkcell şebekesinde “roaming” yapan yabancı operatör abonelerinin de acil aramalarını kapsıyor. Tüm 112 Acil aramalarında kullanıcı ayrımı yapılmadan konum belirleme hizmeti veriliyor.    

turkcell.20120816104610.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim