• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Turkcell Gönüllüleri'nden yeni yıl hediyesi

Turkcell Gönüllüleri'nden yeni yıl hediyesi
Turkcell çalışanlarının oluşturduğu Turkcell Gönüllüleri, yeni yılda binlerce çocuğu gülümsetecek bir projeye imza attı. 2 hafta süren bir kampanya ile Turkcell çalışanlarına oyuncak bağışı yapmaları için çağrı yapıldı.

Turkcell Gönüllüleri’nden yeni yıl hediyesi

Turkcell çalışanlarının oluşturduğu Turkcell Gönüllüleri, yeni yılda binlerce çocuğu gülümsetecek bir projeye imza attı. 2 hafta süren bir kampanya ile Turkcell çalışanlarına oyuncak bağışı yapmaları için çağrı yapıldı.

20 Aralık’ta sona eren kampanya sonucu toplanan 10 bin adet oyuncak, yeni yılın ilk günlerinde 15 ildeki 22 ilkokulda sahiplerini bulacak.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell’in çalışanlarından oluşan ve 7 yılda birbirinden özel projelere imza atan Turkcell Gönüllüleri, bu kez yeni yılda binlerce çocuğa oyuncak hediye edebilmek için kolları sıvadı. Turkcell Grup çalışanlarının 2 hafta içinde bağışladığı 10 bin oyuncak, ayrıştırılarak sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Oyuncaklar yeni yılın ilk günlerinde çocuklara hediye edilecek.

“İlk oyuncağını alacak çocuklar var”

Turkcell İç İletişim Bölüm Başkanı Yusuf Özer, “Turkcell Gönüllüleri olarak yürüttüğümüz sosyal sorumluluk etkinliklerimiz sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki ilkokulları görme fırsatımız oldu. Hayatlarında hiç gerçek oyuncağı olmamış çocuklarımız var. Onlara oyuncak hediye etme isteğimizden yola çıkarak, Turkcell Grup bünyesinde bu kampanyayı başlattık. Kampanyamız yılbaşı ruhuyla da birleşince, çalışanlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu okullardaki neredeyse boş kütüphaneleri gördük ve kolları sıvadık. Hepsine yüzlerce birbirinden güzel ve renkli kitaplardan oluşan kütüphaneler de yaptırdık. Tek dileğimiz hem kütüphaneler hem de oyuncaklarla çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak ve “merak” duygularını geliştirmek. Çocuklarımızın mutluluğu bizi motive ediyor ve yeni projeler için güç veriyor” dedi.

Oyuncaklar 22 okulda dağıtılacak

Turkcell çalışanlarının bağışladığı oyuncakların dağıtalacağı 22 okul şöyle: Adana 60.Yıl Manas İlköğretim Okulu (Adana), Bayram Karadağ İlköğretim Okulu (Adana), Taşkuyu İlköğretim Okulu (Adıyaman), Uzuntepe İlköğretim Okulu (Adıyaman), Yenipınar İlköğretim Okulu (Aksaray), Mermer Bucağı İlköğretim Okulu (Diyarbakır), Bellitaş İlköğretim Okulu (Erzurum), Türkan Mehmet Akcan İlköğretim Okulu (Gaziantep), Demirbilek İlköğretim Okulu (Hatay), Kudret Saraçoğlu İlköğretim Okulu (İstanbul), Şehit Öğretmen Nevzat Akdemir İlköğretim (İstanbul), Kazgöl İlköğretim Okulu (Muş), Dumlupınar İlköğretim Okulu (Şanlıurfa), Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu (Şanlıurfa), Atabeyli İlköğretim Okulu (Kastamonu), Harun Yüksel İlköğretim Okulu (Tokat), Çamlıca İlköğretim Okulu (Tokat), Hüsamettin Kulaklı İlköğretim Okulu (Denizli), Zehra Suna Manasır İlköğretim Okulu (Denizli), Ziya Gökalp İlköğretim Okulu (Erzincan), Güzelsu İlköğretim Okulu (Adıyaman), Şehit Sadık Nazlı İlköğretim Okulu (Yozgat)

Okullarda “merak kütüphaneleri” açılacak

Turkcell çalışanlar tarafından bağışlanan oyuncakların dağıtılacağı okullara, yine Turkcell Gönüllüleri tarafından “Merak Kütüphaneleri” yaptırıldı. Oyuncakların hediye edildiği gün açılışı yapılacak kütüphanelerde, öğrencilerin merakını giderecek ve daha çok sorgulamasına yardımcı olacak kitaplar bulunuyor.

Turkcell Gönüllüleri hakkında

10 gönüllü Turkcell çalışanının girişimiyle yaklaşık 7 yıl önce başlayan Turkcell Gönüllüleri, yardıma ihtiyacı olan kişi ve projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak tespit ediyor ve şirket içinde organizasyonlar düzenleyerek Turkcell çalışanlarının bireysel olarak kişi ve projelere destek vermelerini sağlıyor.

Yaklaşık 500 Turkcell çalışanı düzenli olarak her ay maaşlarından bu projelere destek veriyor ve zaman ayırıyor. Sonucunda “İlk Tatil”ini yapan çocuklar, susuz köye su, fen laboratuarları, merak odaları, oyun alanları, sıcacık giysilerle sıcacık gülümsemelere kavuşan binlerce çocuğun mutluluğunu yaşıyorlar.

Turkcell Gönüllüleri tarafından şimdiye kadar “Diyarbakır Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Restorasyonu”, “Engelli Çağrı Merkezi”, “Oyuncağını Paylaşır mısın?”, “Yukarı Tandır Köyü Sıcacık Olsun”, “Kitaplar Kutuya Çocuklar Okula”, “Ayvalık’ı Yeşillendiriyoruz”, “Batman Üşümesin”, “Yakacık Yuvası Renovasyonu”, “Bir Tatlı Huzur”, “İlk Tatilim”, “Her Çocuğun Bir Kitabı Olsun”, “Kışı rahat geçirsinler diye, Damal'a küçük bir hediye”, “Tekman’a hayat veriyoruz”, “Şırnak Fatih İlköğretim Okulu Oyun Alanı”, “Merak Odası”gibi sosyal sorumluluk çalışmalarına imza atıldı.

Turkcell Gönüllüleri 2007 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA tarafından Halkla İlişkilerde Mükemmellik-Altın Dünya Ödülü’ne, 2009 yılında ABD merkezli PRNews tarafından “Kar Amacı Gütmeyen En iyi Organizasyon” Onur Ödülüne, 2010 yılında ise yine ABD merkezli sadece çalışan iletişimine odaklanan E2E organizasyonu tarafından “Çalışanlara Yönelik En İyi Sosyal Sorumluluk Programı” ödülüne layık görüldü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim