• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Turkcell, ISO 14064 belgesi aldı

Turkcell, ISO 14064 belgesi aldı
Turkcell, gönüllü ve bağımsız sera gazı projelerinin yönetim standardı olan ISO 14064 belgesini almaya hak kazandı.


Turkcell, gönüllü ve bağımsız sera gazı projelerinin yönetim standardı olan ISO 14064 belgesini almaya hak kazandı. 

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, sera gazı standartlarıyla ilgili tüm sorumlulukları yerine getirerek Türkiye'de ISO 14064 - Kurumsal Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması ve Raporlanması belgesini alan ilk GSM firması oldu. 

Turkcell, iklim değişikliğinin neden olduğu riskler ve yarattığı yeni fırsatlar konusunda çalıştı ve bu çalışmaları stratejik planlarının bir parçası haline getirdi. İlk kez 2013 yılında CDP Türkiye'yi (Carbon Disclosure Project - Karbon Saydamlık Projesi) yanıtlayan Turkcell, 2014 yılı için daha kapsamlı hazırladığı raporunu da kamuoyuyla paylaşmak üzere tamamladı. 

Şirket ve kurumlara sera gazı salımlarının ve uzaklaştırma projelerinin, ölçülmesi, raporlanması ve doğrulanmasına yönelik uluslararası bir standart olan ISO 14064 belgesi için başvuran kurum ve kuruluşların, uluslararası standartları yerine getirmesi bekleniyor. Turkcell, bu çalışmayı paydaşların beklentilerine cevap verebilme ve iklim değişikliğiyle mücadele alanındaki çabaların parçası olmak hedefiyle gerçekleştirdi. 

Turkcell'in sera gazı salımlarını belirlemesi, izlemesi, raporlaması ve azaltımı konularında tutarlılık ve şeffaflık göstermesi, şirkette sera gazı yönetimi stratejileri geliştirmesi ve uygulaması ve gelecek için planlar oluşturması gibi çalışmaları, bağımsız denetçi kuruluşlar tarafından doğrulandı ve Turkcell, ISO 14064 belgesini almaya hak kazandı. 

Baz istasyonlarında 3 bin 837 ton sera gazı azaltımı 

Turkcell 2013 yılından bu yana yaptığı verimlilik çalışmaları kapsamında sağladığı elektrik tasarrufu ile Kapsam 2 salımlarında yaklaşık yüzde 5 azaltım elde etti. Salım azaltım projeleri arasında özellikle baz istasyonlarında kullanılan enerjinin yönetimi ile ilgili yapılan iyileştirmeler ve yenilikçi uygulamalar sonucunda elektrik tüketimi azaltılarak baz istasyonlarında verimlilik sağlandı. 

Turkcell, günün farklı zaman dilimlerinde değişkenlik gösteren enerji ihtiyaçları bulunan baz istasyonlarına güç koruyucu algoritmalar geliştirerek enerji yönetim sistemi kurdu. Böylece baz istasyonlarında 3 bin 837 ton sera gazı salım azaltımı sağlandı. 

Turkcell'in 2014 yılında gerçekleştirdiği enerji verimliliği projeleri ile toplamda 7 bin 287 ton karbondioksit azaltımı sağlanmış oldu. Bu değer yaklaşık 3,5 milyon kilogram değerinde kömür yanmasının önlenmesine veya yaklaşık bin hanenin 1 yıllık elektrik kullanımına eş değer bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim