• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turkcell kardelenle​ri'nin mezuniyet sevinci

Turkcell kardelenle​ri'nin mezuniyet sevinci
Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte 12 senedir yürüttüğü Kardelenler Projesi kapsamında burs alarak eğitim gören kız öğrenciler, başarı yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Turkcell kardelenle​ri'nin mezuniyet sevinci 

Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte 12 senedir yürüttüğü Kardelenler Projesi kapsamında burs alarak eğitim gören kız öğrenciler, başarı yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 2011-2012 eğitim yılı sonunda 1850 Kardelen liseden, 220 Kardelen de üniversiteden mezun oldu. 

Turkcell’in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarına, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürüttüğü Kardelenler projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya örnek gösterilen proje kapsamında burs alan Kardelenler, eğitim hayatlarında ve meslek sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

220 Kardelen daha üniversiteden mezun oldu

2011-2012 eğitim yılı sonunda 1.850 Kardelen liseden, 220 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Kardelenler’in Türkiye adına çok önemli bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi: “2000 yılında hayata geçirerek bugüne kadar başarıyla yürüttüğümüz Kardelenler projemizle verdiğimiz burs sayısı 85.000’i geçti. Her yıl 10 bin kızımıza burs veriyoruz. 12 yıl önce başlayan bu güzel yolculukta geldiğimiz son noktada,  13.500 kızımız lise mezunu oldu,  3450’si üniversiteyi kazandı ve  1500’ü üniversitelerinden mezun olarak bir meslek sahibi oldular. Şu an meslek hayatına atılarak, doktor, avukat, hemşire, öğretmen olan hatta Turkcell’de aramızda çalışan Kardelenler var. Mezuniyet sevinci içinde olan Kardelenlerimiz’i yürekten kutluyor ve mutluluklarını paylaşıyorum” dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise, “Çeşitli sebeplerle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için 22 yıldan beri çeşitli projelere imza atıyoruz. Bugün mezun olan Kardelenlerimiz yolumuza devam etmek için bize umut ve güç veriyor. Turkcell ile birlikte yürüttüğümüz Kardelenler hedefe ulaşmadaki başarısı nedeniyle tüm dünyaya örnek gösterilen bir proje haline geldi. Daha fazla kızımıza fırsat eşitliği sağlamaya yönelik yeni projeler için kurum ve kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

TED’li Kardelenler de mezun oldu

Turkcell’in  2003 yılında TED İstanbul Koleji ile girdiği işbirliği de başarılı sonuçlar verdi. Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman ve Bolu illerinde yapılan sınavlar sonucunda belirlenen ve 9 yıldan beri TED İstanbul Koleji’nde burslu olarak öğrenim gören başarılı Kardelenler, mezun oldu. Bugüne kadar  20 öğrencinin mezun olduğu TED İstanbul Koleji okullarından, bu sene 5 Kardelen daha mezun olmayı başardı.

Turkcell’in Kardelenleri’nin ilk tercihi yine öğretmenlik

2011-2012 eğitim öğretim yılında Kardelenler’in %30’u farklı branşlarda eğitim, %23’ü Fen-Edebiyat %15’i  Mühendislik, Mimarlık ve Tıp, %14ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nden mezun oldu.

Kardelenler projesi hakkında

28 Ağustos 2000 tarihinde Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından başlatılan proje, Türkiye genelinde, okuma azmi ve kararlılığı gösteren 5.000 kız öğrenciye eğitim bursu vererek başladı. 2007 yılında Turkcell projenin kapsamını genişleterek her yıl burs sayısını 10.000’e çıkardı.

Belgeseli yapıldı ve örnek proje seçildi

Kardelenler Projesi, 2009 yılında, dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından belgesel haline getirildi. Mart 2010’da Birleşmiş Milletler tarafından örnek proje seçilerek, tüm dünyaya tanıtıldı.

kardelenler.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim