• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Turkcell, lifecell ile Ukrayna'da zirveye oynayacak

Turkcell, lifecell ile Ukrayna'da zirveye oynayacak
Bölgesel güç olma yolunda Ukrayna’yı pilot ülke olarak tanımlayan Turkcell, ülkedeki iştiraki life’ı teknoloji altyapısından sonra marka yüzüyle de yeniden yapılandırıyor.

Uluslararası pazarlarda 3 yılda ortalama yüzde 15 gelir büyümesi öngören ve Ukrayna’yı uluslararası işlerinin pilot ülkesi olarak konumlayan Turkcell,  teknoloji liderliğini Ukrayna’ya taşımayı lifecell’li yeni dönemde de artırarak sürdürecek.

Bölgesel güç olma hedefi doğrultusunda, faaliyette bulunduğu ülkelerde konumunu daha da güçlendirmeye odaklanan Turkcell, uluslararası operasyonları için pilot ülke Ukrayna’da marka değişimine gidiyor. Turkcell’in Ukrayna’daki iştiraki life:), 3G+ ile açtığı yeni dönem ve Turkcell’in marka bütünleşmesi stratejisi kapsamında, artık Ukrayna’ya lifecell markası altında hizmet verecek.

Ukrayna’da 3G’li iletişim lifecell’in mavi-sarı renklerine boyanacak
 
Turkcell Ukrayna’ya inancını, 3G ihalesi sürecinde yaptığı lisans yatırımıyla göstermiş, sonrasında Ukrayna’yı 3G ile tanıştırması sürecine büyük destek olmuştu. Temmuz ayında yerel ortağının %44,96 hissesini satın alarak life'ın %100 sahibi olan Turkcell, Ukrayna’yı uluslararası büyüme hedeflerinin kaldıraç ülkesi olarak konumladı; uluslararası marka bütünleşmesine de bu ülkeden başladı.
 
Marka değişimi kapsamında ülkede çapında 91 şehirde 184 münhasır mağaza, lifecell logosu ve Turkcell’in de ana renkleri olan sarı ve mavi renklerle donatılacak. Buna ilaveten, 144 satış noktası lifecell markası altında hizmet verecek.

Lifecell’in doğuş sürecini Ukrayna’da düzenlenen marka lansmanı toplantısında Ukrayna ve Türk basınına anlatan lifecell Genel Müdürü Burak Ersoy şöyle konuştu:
 

“3G+ ve Turkcell’in %100 desteği ile başlayan yeni dönemin işareti olan bu değişim, life:)’ın yenilikçi ve enerjik yapısının Turkcell’in teknoloji liderliği ve tecrübesiyle birleşmesini en iyi biçimde yansıtıyor.  lifecell markasının ortaya çıkması, sadece görsel bir farklılaşma ile sınırlı değil. Ukrayna’ya 3G’yi getiren ilk GSM operatörü olarak ortaya koyduğumuz teknolojik liderliği, hem marka duruşumuz, hem ürün ve servislerimiz, hem de sunduğumuz müşteri deneyimi ile yukarı taşıyacağız. Bunu yaparken de, Turkcell’in tecrübesinden ve desteğinden her geçen gün daha fazla faydalanacağız.”
 
3G’de ilklerle başlayan dönem, başarı hikayesiyle devam ediyor
 
Ukrayna pazarına olan inancını 3G ihalesinde en büyük yatırımı yaparak ortaya koyan şirket 2015’in Şubat ayı sonunda yapılan bu ihalede, 118,4 milyon dolar ile yatırıma en elverişli frekansı almaya hak kazmıştı. İhalenin ardından life:) 3G'yi 3 ayda rakiplerinden önce devreye sokmayı başardı.
 
Şirket, 3G'yi, Turkcell’in dünya çapında bir ilk olarak sunduğu ve 63,3 Mpbs'a kadar hıza imkân veren üç taşıyıcı teknolojisi ve 3G+ markasıyla Ukrayna’ya taşıdı. 6 ay gibi kısa bir süre içinde 13,8 milyon müşterisinin 2 milyonunu 3G+’li yaptı. Bu hizmetten faydalanabilecek her iki müşteriden biri aktif 3G kullanıcısı haline geldi. Şebekedeki veri trafiği, Mayıs ayından bu yana %50 arttı.

7 ayda EDGE’den 3G ile mobil hizmetler dünyasına

Life son olarak Turkcell’in iletişim platformu BiP’i de Ukrayna’da yerel dil ve yerelleştirmiş içeriklerle, ve sesli ve görüntülü konuşma özellikleriyle hayata geçirdi. Böylelikle life:) müşterileri, 3G’nin sunduğu mobil ürün ve servisler dünyasına da hızlı bir giriş yapmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim