• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Turkcell Sesli İmza'da 1.5 milyon kullanıcı

Turkcell Sesli İmza'da 1.5 milyon kullanıcı
Turkcell Global Bilgi’nin, geçen yıl ücretsiz olarak Turkcell müşterilerinin hizmetine sunduğu “sesli imza” teknolojisi, yoğun ilgi görerek, 1,5 milyon kullanıcıya ulaştı.

TURKCELL’İN “SESLİ İMZA” UYGULAMASI 1,5 MİLYON KULLANICIYA ULAŞTI

Turkcell Global Bilgi’nin, geçen yıl ücretsiz olarak Turkcell müşterilerinin hizmetine sunduğu “sesli imza” teknolojisi, yoğun ilgi görerek, 1,5 milyon kullanıcıya ulaştı.

Uygulama sayesinde Turkcell müşterileri, çağrı merkezini aradığında, seslerini tanımlatarak çok daha kısa sürede ve güvenli bir şekilde işlemlerini yapabiliyor.

Turkcell Global Bilgi’nin, Turkcell müşterileri için geçen yıl Şubat ayında hizmete sunduğu “sesli imza” teknolojisi yoğun ilgi görerek, bir yılda 1,5 milyon kullanıcıya ulaştı.

Sesli imza uygulaması Turkcell müşterilerinin, çağrı merkezini aradığında, işlemlerini daha hızlı ve maksimum güvenlikle bitirmesini hedefliyor. Kimlik doğrulamasına ihtiyaç duymadan, anne kızlık soyadınızın 3. ve 5. harflerini artık geçmişte bırakıyor.

1,5 milyon kullanıcı; 3,5 milyon işlem

Uygulamanın hizmete geçtiği günden bu yana, bireysel ve kurumsal müşteriler olmak üzere toplam 1,5 milyondan fazla aktif sesli imza kaydı alındı. Yine bir yıl içinde bireysel ve kurumsalda 3,5 milyona yakın ses imza onayı alındı.

Görüşme sürelerini 20-40 saniye kısaltıyor

“Sesli imza” teknolojisi Turkcell müşterileri için; teyit ve kimlik doğrulaması gerektiren konularda detaylı, ek sorulara gerek kalmadan yönlendirme sağlayarak, görüşme sürelerini bireysel müşterilerde 20, kurumsal müşterilerde ise 40 saniyeye kadar kısaltıyor.

“Sesli imza” ile kullanıcılar sesin parmak izinde olduğu gibi taklit edilemez ve kişiye özel biyometrik özelliklerini kullanarak işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor.

Sesli imzada sistem nasıl işliyor?

Sesli imza uygulaması; konuşanın kimliğini teşhis etmek için sesin biyometrik özelliğinin kullanılmasına dayanan bir teknolojiyle geliştirildi. Turkcell müşterilerinin, sesli imza bırakmak için hatlarından 444 0 532 Turkcell Müşteri Hizmetleri’ni aramaları ve Sesli İmza için Sesli Yanıt Sistemi yönlendirmelerini takip ederek 3 defa “Turkcell beni sesimden tanır” cümlesini söylemeleri yeterli.

Bu teknolojiyle alınan ses örneği sisteme kaydediliyor. Bir Turkcell müşterisi, müşteri hizmetlerini aradığında, sisteme kaydedilen sesle karşılaştırılarak kimlik tespiti yapılıyor.

Grip olduğunuzda da sesinizi tanıyor

Sesli imza uygulaması, sizi grip olduğunuzda da sesinizden tanıyor. Sesinizi bir cihaza kaydederek arasanız ve bunu teyitten geçmek için kullansanız sizin cihaza kaydedilen sesinizi de gerçek sesinizden ayırabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim