• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Turkcell SMS+ ile mesajların kontrollü

Turkcell SMS+ ile mesajların kontrollü
Turkcell, Türkiye’de bir ilk olan SMS+ ile mesajlaşma deneyimini bir üst boyuta taşıyor.

 

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, kısa mesajla haberleşmeyi çok daha etkin ve kolay hale getirecek bir yeniliği abonelerinin hizmetine sunuyor. SMS hizmetlerine katma değer sağlayacak servisleri Türkiye’de ilk kez hayata geçiren Turkcell’in SMS+’ı, SMSYönlendirme, SMSEngelleme, SMSArşivleme ve OtomatikİmzalıSMS servislerinden oluşan bir paket.
 
Burak Sevilengül: SMS+ ile mesajlaşmak bambaşka
 
SMS+ servisinin telefon kullanıcılarına getireceği faydalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, SMS kullanımının başta gençler olmak üzere tüm telefon kullanıcıları için önemli bir alternatif haberleşme yöntemi olduğuna işaret etti. Sevilengül, “Özellikle yönlendirme ve engelleme hizmetleri SMS kullanımında yeni bir dönemi işaret ediyor. İş ve özel amaçlı iki hattı bulunduğu için iki telefon taşımak istemeyen ve bu nedenle birindeki çağrıları diğerine yönlendirenler için SMS’ler sıkıntı oluşturuyordu. Aynı şey telefonunu unutan ya da şarjı bitenler için de geçerliydi. SMSYönlendirme servisi artık buna çözüm oluşturuyor. Ayrıca yoğun SMS trafiğinden ya da bazı numaralardan gelen SMS’lerden rahatsız olanlar kendileri için izin ya da engelleme listeleri oluşturabiliyor” diye konuştu.
 
Kontrol kullanıcıda
 
Turkcell’in SMS+ paketi, abonelere SMS’leri üzerinde kontrol sahibi olma şansı sağlıyor. SMSEngelleme servisi abonelere iki alternatif sunuyor. Sadece belirli numaralardan SMS almak isteyenler 100 kişilik bir izin listesi oluşturabilirken, SMS alımını herkese açık tutup bazı numaralardan gelecek mesajların kendilerine ulaşmasını istemeyenler 50 kişilik bir engelleme listesi belirleyebiliyor. SMSEngelleme ile sadece kişiler arası mesajlar engellenebiliyor.
 
Cep telefonunu evde unutan, şarjı biten ya da daha aktif olarak kullandığı başka bir cep telefonu bulunanlar için ise SMSYönlendirme hizmeti hayat kurtarıyor. Yönlendirmenin ardından gönderilen kısa mesajlar tanımlanan bir e-posta adresine ya da başka bir Turkcell hattına ulaşıyor.
 
Mesajını görenler seni tanısın!
 
Turkcell, gönderdikleri mesajların kendisini yansıtmasını isteyen abonelerine 40 karakter hediye ediyor. OtomatikİmzaSMS servisine üye olan aboneler ister görevlerini, ister takımlarının sloganını ister bir şarkı sözünü ya da güncel durumlarını SMS’lerinin sonuna ekleyerek, kişisel mesajlar oluşturma şansına sahip oluyor.
 
SMSArşivleme servisine abone olanlar, sevdikleriyle paylaştıkları özel anları yansıtan ya da bazı gerekli bilgileri içeren SMS’leri hafıza sorunu olmadan saklayabiliyor ve ihtiyaç duyduğunda kolayca ulaşıyor. Bu servis sayesinde kişilerden gönderilen ve alınan tüm mesajlar, tanımlanan bir mail adresinde arşivleniyor.
 
SMS+ servis paketi içerisinde yer alan yönlendirme, arşivleme, engelleme ve otomatik imza hizmetlerinden yararlananlar paket için aylık olarak KDV ve ÖİV dahil yalnızca 1,99 TL ödüyor.  Gençler ise Gece SMSPlus Paketini alarak hem SMS ihtiyacini karşılıyor hem de SMS+ özelliklerinin tümünden ücretsiz faydalanabiliyor.
 
SMS+’a paket olarak abone olmak istemeyen Turkcell aboneleri ise  paketteki dilediği servisi aylık KDV ve ÖİV dahil 0,99TL’ye kullanabiliyor.
 
SMS+’tan yararlanmak için
 
SMS+ servis paketine abone olmak için SMSPLUS yazarak 2222’ye göndermek, Turkcell Online İşlem Merkezi’ni ziyaret etmek ya da 532’yi aramak yeterli.
 
Servis paketine abone olduktan sonra alt servisleri aktif hale getirmek için yapılması gerekenler şöyle:
 
Ø  SMSYönlendirme: SMSYONLENDIR yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra mail adresi ya da telefon numarası yazılarak 2222’ye gönderilir.
 
Ø  SMSEngelleme: SMSENGELLE yazarak 2222’ye göndererek servise abone olunabilir. Herhangi bir numarayı engellemek için ise SMSENGELLE yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra telefon numarası eklenerek 2222’ye gönderilir. Sadece belli numara ya da numaralardan mesaj almak için ise SMSIZIN yazıp numarayı ekleyerek 2222’ye gönderilir.
 
Ø  SMSArşivleme: SMSARSIV yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra mail adresi eklenerek 2222’ye gönderilir.
 
Ø  OtomatikİmzalıSMS: SMSIMZA yazıp, imza metnini ekleyerek 2222’ye gönderilir.
 
SMS+ aboneleri alt servislere Turkcell Online İşlem Merkezi’ni ziyaret ederek ya da 532’yi arayarak da abone olabiliyor. SMS+ servislerini kullananlar istedikleri zaman kullanımlarına ara verip hizmeti yeniden başlatabiliyor
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim