• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Turkcell Super Bulut'la yüzde 80 tasarruf ettirecek

Turkcell Super Bulut'la yüzde 80 tasarruf ettirecek
Turkcell, işletmeler için bilgi teknolojisi altyapısı ve iş uygulamaları sunan Turkcell SüperBulut platformunu hizmete sundu.

Turkcell Super Bulut'la yüzde 80 tasarruf ettirecek

Turkcell, işletmeler için bilgi teknolojisi altyapısı ve iş uygulamaları sunan Turkcell SüperBulut platformunu hizmete sundu.

Platform, başta Microsoft Türkiye ve HP olmak üzere Oracle, EMC&VMware, Citrix, Checkpoint, Cisco gibi iş ortaklarıyla birlikte sunuluyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell SüperBulut'un tanıtım toplantısında, bulut bilişimin müşterilerine ciddi avantajlar yaratacağını düşündüklerini, Turkcell olarak büyüyen işletmelere teknolojiyle destek olduklarını ifade etti.

Platform ile bulut hizmetlerinin online alışveriş yapar gibi satın alınabileceğini ve işletmelere yüzde 80 oranında tasarruf sağlayacağını anlatan Ciliv, fiber ve 3G altyapısı ile bulut için gerekli ortamı hazırladıklarını kaydetti.

Ciliv, soruları yanıtlarken, Türkiye'nin iletişim altyapısının iyi bir seviyeye geldiğini, bunun ekonomiye yansımasının sağlanması gerektiğini belirterek, ''Türkiye'de 2,3 milyon işletme var. Bunların küçük bir kısmı teknolojiyi verimli ve etkin kullanıyor. SüperBulut konsepti ile kendimize, 2 milyon işletmeye teknolojiyi kolay ve maliyeti düşük şekilde sunma hedefini seçtik'' diye konuştu.

Müşterilerinin, platformla güvenilir, iyi performanslı ve kolay şekilde bulut teknolojini kullanabileceğine işaret eden Ciliv, Türkiye'deki işletmelerin hepsini hedeflediklerini söyledi.

Ciliv, bulutun, uzun dönemli ve ileride daha büyük yatırım harcamasının yapılacağı bir konu olduğunu belirterek, yapılan yatırımın finansal etkisinin önümüzdeki yıllarda görüleceğini dile getirdi.

''KOBİ'lerin teknoloji devrimini yapması gerek''

HP Türkiye Genel Müdür Serdar Urçar da Türkiye'nin bilgi teknolojilerine yaptığı harcamanın GYMH'ye oranı yüzde 1 düzeyinde iken, G20 ülkelerinde bu oranın yüzde 2,5'larda olduğuna değinerek, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmesi için bu oranı yüzde 2,5'lara getirmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki KOBİ'lerin rekabetçi olmak için bilgi teknolojilerine daha iyi kullanması gerektiğini belirten Urçar, bulut çözümlerinde Türkiye'de 7 projeyle 15 milyon dolara gelir elde ettiklerini, bunu 50 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Urçar, HP'nin, platformun sistem altyapısını sunduğunu kaydetti.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise Türkiye'de KOBİ'lerin iyi bir teknoloji altyapısına sahip olmakla övünmediğini, teknoloji için maliyetin işin içine girdiğini kaydetti.

Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için KOBİ'lerin teknoloji devrimini yapması gerektiğini belirten Özmen, ''Bulut, KOBİ'lere bu sıçramayı yaptırmak için önemli bir etken. Bulutun, KOBİ'lerin para kazanıp bu teknolojiye yatırım yapması için bir araç olduğuna inanıyoruz'' dedi.

Turkcell SüperBulut

Toplantıda verilen bilgiye göre, www.turkcellsuperbulut.com adresinden erişilebilen portal, bulut hizmetlerinin birkaç dakikada istenilen kapasitede satın alınmasını, kurulum ve kullanımını sağlıyor. İşletmeler, herhangi bir cihaz ile herhangi bir yerdeki BT servislerine ulaşılabilirken, kullandıkları kadar ödüyor.

Turkcell, SüperBulut ürünleri, ''altyapı hizmetleri'', ''platform hizmetleri'' ve ''uygulama hizmetleri'' olmak üzere 3 ana kategoride sunuluyor.

Altyapı hizmetleri, ''veri depolama'', ''veri yedekleme'', ''uzaktan sunucu yedekleme'', ''uzaktan güvenlik yönetimi sanal sunucu'', ''web alan adı barındırma''yı, platform hizmetleri, ''işletim sistemi'', ''veri tabanı'', ''uygulama geliştirme platformları'', ''web sitesi tasarım platformları''nı, uygulama hizmetleri de ''kurumsal e-posta'', ''birleşik iletişim (sanal santral)'', ''müşteri ilişkileri yönetimi'', ''kurumsal kaynak planlama'' ve ''iş spesifik uygulamalar''ı içeriyor.

Sunulan özel bulut bilişim hizmet paketleri, kurumsal firmaların ve işletmelerin operasyonel maliyetlerini azaltıyor, rekabet gücünü artırıyor ve iş geliştirme süreçlerini hızlandırıyor.

Platform, özellikle küçük ve orta boy işletmelerin donanım ve yazılım satın alma, lisans güncelleme, sistem işletiminin yanında bu teknolojileri kullanacak kalifiye personel istihdam etme, sistemlerin sürekliliği ve güvenliğini sağlayarak internette erişim masraflarını yüzde 40'tan başlayan oranda azaltabilmelerini sağlıyor. 25 kişilik bir işletme, bu hizmetleri Turkcell SüperBulut ile aldığında, altyapıda yüzde 73, yazılımda yüzde 82 ve genel toplamda ortalama yüzde 80 tasarruf ediyor.

SüperBulut ile Turkcell, Türkiye'de tam kapsamlı bulut bilişim hizmetleri verebilen tek firma olmayı hedefliyor.

2013 yılında dünya çapında bulut servislerinin 44 milyar dolarlık hacme ulaşması, Türkiye'de bu rakamın 302 milyon dolara çıkması, 2012 yılında ise 200 milyon doların üzerinde olması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim