• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Turkcell Superonline, Deksarnet'i satın aldı

Turkcell Superonline, Deksarnet'i satın aldı
Turkcell Superonline, Deksarnet Telekomünikasyon AŞ'yi bünyesine katarak, "ışık hızı"ndaki fiber optik ağını, uydu haberleşme altyapısı ile daha da güçlendirecek.
Turkcell Superonline'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Deksarnet Telekomünikasyon AŞ'nin hisselerinin tamamını bünyesine dahil etti. Satın almaya ilişkin süreç, 7 Mart 2013 tarihinde imzalanan "Pay Devir Sözleşmesi" ile başlamıştı. Satın alma bedeli 1 milyon 750 bin dolar olarak belirlenen hisse devir işlemi, gerekli yasal onayların alınmasının ardından tamamlandı.
 
Uydu telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanlarında entegre servis sunucu olarak 1997 yılında kurulan Deksarnet'in ana faaliyet alanı, uydu ve telsiz haberleşmesi, bu kanallar üzerinden internet, intranet ve benzeri IP temelli trafiklerin aktarılmasından oluşuyor. Deksarnet, otelcilik, sağlık gibi farklı sektörlerden çok bayili şirketlere kadar pek çok kurumsal müşterisine, yazılım geliştirmeden, bilgi teknolojileri yönetim ve uygulamalarına, multimedya tabanlı hizmetlerden altyapı hizmetlerine geniş bir yelpazede çözümler sunuyor.
 
Turkcell Superonline'a uydu haberleşme alt yapısı
 
Bu satın alım ile sabit genişbant altyapısını uydu haberleşme altyapısı ile daha da güçlendirmeyi hedefleyen Turkcell Superonline, yaklaşık 10 milyon dolar bedeli ödenmiş uydu istasyonu altyapısını bünyesine katıyor. Turkcell Superonline'ın Söğütözü'nde bulunan uydu istasyonuyla konsolidasyon sonrasında ise bakım giderlerinde yaklaşık yüzde 60 tasarruf imkanı elde edilecek. Deksarnet'in aynı zamanda "Otel/Hastane Televizyon Otomasyonu", "Dijital Bilgi Panoları" ve "Uydu ile Şubeler Back-up'ı" gibi hazır ürünleri de Turkcell Superonline'ın kurumsal müşterilerine yönelik hizmetlerini geliştirmesinde önemli rol oynayacak.
 
Deksarnet'in Turkcell Superonline bünyesine dahil edilmesi, Turkcell Grubu içerisindeki sinerjiye de katkıda bulunacak. Satın alma işleminin ardından mevcut yayıncılık alanında faaliyet gösteren Turkcell müşterilerine bütünleşik çözümler sunulabileceği gibi uydu ile yedekleme çözümü de verilecek hizmetler arasına dahil olacak.
 
 "Satın almalarımızı uzun vadeli perspektifle planlıyoruz"
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, geleceğin teknolojisi olan fiber altyapıyı dünya ile aynı anda Türkiye'ye kazandırmak üzere 5 yıl önce çalışmalara başlayan bir şirket olarak, tüm faaliyet ve satın almaları uzun vadeli bir perspektifle planladıklarını belirtti. Erkan, şunları ifade etti:
 
"Tellcom adıyla hizmet vermekte olduğumuz 2008 yılında kurumsal segmentte varlığımızı güçlendirmek amacıyla Sabancı Telekom'un altyapısını devraldıktan sonra 2009 yılında Tellcom-Superonline birleşmesi ile altyapı tarafındaki gücümüze Superonline markasını ekledik. Kasım 2011'de ise Global İletişim'i bünyemize katarak, kurumsal müşterilerimize sunduğumuz bulut bilişim, veri merkezi ve ileri güvenlik çözümleri gibi bütünleşik telekom hizmetlerini zenginleştirdik. Şimdi uydu haberleşme altyapımızı güçlendirecek Deksarnet satın alması ile ışık hızında fiber internet ile buluşturduğumuz müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini daha da artıracağız."
 
Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında da "7 Mart 2013 tarihinde açıkladığımız üzere Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ Grubuna bağlı Deksarnet Telekomünikasyon AŞ'nin hisselerinin tamamının şirketimizin yüzde 100 iştiraki olan Superonline İletişim Hizmetleri AŞ (Turkcell Superonline) ve diğer bir grup şirketimiz tarafından satın alınması ile ilgili olarak gerekli olan onayların tamamlanmasının ardından, hisse alımı 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle gerçekleşmiştir" denildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim