• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turkcell Superonlıne,3 yılda 33 kat büyüdü

Turkcell Superonlıne,3 yılda 33 kat büyüdü
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2008 yılından bu yana 1,4 milyar TL yatırım yaparak 3 yılda 33 kat büyüdüklerini söyledi.

Turkcell Superonlıne,3 yılda 33 kat büyüdü

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2008 yılından bu yana 1,4 milyar TL yatırım yaparak 3 yılda 33 kat büyüdüklerini söyledi.

Turkcell Superonline 2012 yılı planları ve adana’da yapılan yatırımları paylaşmak üzere Hilton Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, toplantıda Turkcell Superonline olarak tamamen kendi kurduğu altyapısıyla çok kısa bir sürede Türkiye genelinde 75 ile değen bir fiber ağ ördüklerini ve 2008′den bu yana toplam 1,4 milyar TL’lik yatırımla, hane erişimini 3 yılda 33 kat artırarak 1.1 milyon haneye çıkardıklarını söyledi.

Erkan, hane sayısını 2012 yılında 1,3 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Erkan, 2012 yılının birinci çeyreğinde gelirlerini bir önceki yıla göre 91,1 milyon TL’den 145 milyon TL’ye yükselten, 2011 yılının ilk çeyreğine göre de gelirlerini yüzde 59,2 oranında arttıran Turkcell Superonline’ın fiber internet abone sayısının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 307 bine yaklaştığını açıkladı.

Erkan, yıllık bazda hane segmenti gelirlerini büyüyen abone bazı sayesinde yüzde 92 artırırken, kurumsal segmentte ise gelirlerini yüzde 105 oranında yükselttiklerini kaydederek şöyle devam etti:

“Ülkemizde bugün itibariyle 10 ilimizi yaptığımız yatırımlarla ‘fiber şehirler’ haline getirdik. 2012′de bu illere yenilerini eklemek üzere yatırımlarımızdan pay alacak belediyelerimizle iş birliğine hazırız. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık olmasını, bizim gibi ülkeye yeni ve uluslararası standartlarda altyapılar kazandıran özel şirketlere daha fazla destek olmasını bekliyoruz.”

Türkiye’de internet hızının yüksek olduğu iller arasında Adana’nın 2. sırada yer aldığını ifade eden Murat Erkan, “Adana bizim gibi özel sektör kuruluşlarını her zaman destekleyen ve yatırım yapmamız için gerekli zemini hazırlayan bir şehir olmuştur. Bundan 2 sene önce Türkiye’de fiber internet henüz konuşulmazken başladığımız yatırımları görüp bizi davet eden ve bu vizyonu bizimle paylaşan yerel yönetimler arasında Adana ön sıralarda yer alıyordu. Yaklaşık 2 yıldan beri Çukurova ve Seyhan İlçe Belediyeleri’nin sorumlu olduğu mahalleler başta olmak üzere Mahfesığmaz, Toros, Güzelyalı, Huzurevleri, Reşatbey ve Kurtuluş bölgelerinde hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Adana’da yaklaşık 30 bin fiber internet abonelerinin bulunduğunu ve 120 bin haneye hizmet verebilir bir altyapıya sahip olduklarını dile getiren Murat Erkan, Adanalı Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının yüzde 74′ü limitsiz paket ile internete bağlanırken, en çok tercih edilen paketin ise 20 Mbps’lik kotasız paket olduğunu vurguladı.

Fiber internette yapılan yatırım ve sunulan hızlar açısında dünyanın pek çok ülkesinin önüne geçtiklerini belirten Erkan şöyle devam etti:

“Evlere kadar kendi altyapımızla götürdüğümüz saniyede 1000 Mbps internet hızı, dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir teknolojidir. Turkcell Superonline, Türkiye’yi dünyada bu hizmeti sunan ilk 5 ülke arasına soktu. Şu anda Turkcell Superonline olarak, internet hızımızla Avrupa ile de boy ölçüşüyoruz.

Son yayınlanan Akamai raporuna göre Türkiye’nin ortalama hızı saniyede 2,7 MB iken, Turkcell Superonline’ın kendi şebeke raporunda fiber internette saniyede 17 MB hız ortalamasıyla Türkiye’nin yaklaşık 6 katı hıza sahip. Turkcell Superonline’ın başarıları dünyanın fiber otoriteleri tarafından büyük bir ilgiyle izleniyor ve Turkcell Superonline dünyanın lider operatörleri arasında gösteriliyor. Avrupa Eve Kadar Fiber Konseyi’ne (FTTH Council) de çeşitli projelerde danışmanlık yapan, IDATE’nin yayınladığı “Fiber internette dünyaya liderlik eden operatörler” raporunda Türkiye ilk kez Turkcell Superonline ile en başarılı uygulamalar arasında yer aldı. Aralarında ABD, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İsviçre, Japonya gibi gelişmiş ülkelerden dünya çapında büyük 10 operatörün bulunduğu raporda Turkcell Superonline’ın Avrupa’da, hatta tüm dünya genelinde FTTH (eve kadar fiber) alanında kendini kabul ettirmiş önemli bir oyuncu. Fiber internet konusunda dünyanın en saygın kurumlarından Uluslararası FTTH Konseyi’nin geçen yılki raporunda, penetrasyon açısından G20 ülkeleri arasında 8. sırada yer alan Türkiye, bu yıl bir sıra daha yükselerek İtalya’nın önünde 7. sırada yer aldı.”

Fiber optik altyapının, ışık hızında internet hizmetinin yanı sıra ses hizmetinde de önemli bir kalite ve avantaj getirdiğini hatırlatan Erkan, “Fiber internetin yanı sıra Turkcell Superonline 2011′de sabit numara taşımanın da lideri oldu. Geçtiğimiz yıl sabit hatlarda her 10 numaradan 8′i Turkcell Superonline’a taşındı ve Adana’da “fiber ses” hizmeti verdiğimiz abone sayımız 10 bine yaklaştı. Fiber ses servisimizle, sabit ücret zorunluluğu olmadan abonelerimizi kendi aralarında saat ve süre sınırı olmaksızın ücretsiz konuşturuyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim