• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Turkcell Teknoloji’den 3 milyon saatlik Ar-Ge

Turkcell Teknoloji’den 3 milyon saatlik Ar-Ge
Mobil teknolojiler alanındaki birikimiyle Türkiye’nin 1 numaralı teknoloji merkezi haline gelen Turkcell Teknoloji, Ar-Ge çalışmalarında 3 milyon saate ulaştı.

Turkcell Teknoloji’den 3 milyon saatlik Ar-Ge

Mobil teknolojiler alanındaki birikimiyle Türkiye’nin 1 numaralı teknoloji merkezi haline gelen Turkcell Teknoloji, Ar-Ge çalışmalarında 3 milyon saate ulaştı.

Türkiye’ye teknoloji alanında değer üretmenin yollarını bulmak için çalışan 360 mühendis Turkcell Teknoloji çatısı altında, 3 milyon saatte hepsi birbirinden etkileyici 622 proje üretti.

Türkiye’nin teknolojiye en çok yatırım yapan şirketi Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, 3 milyonuncu Ar-Ge saatini basın mensuplarıyla beraber kutladı. Turkcell Teknoloji’nin global teknoloji ekosisteminin neresinde yer aldığı ve ülke ekonomisine sağladığı katkının anlatıldığı toplantı, Turkcell Teknoloji’nin Gebze’de bulunan merkezinde gerçekleştirildi. Turkcell Teknoloji’de çalışan 360 mühendisin ürettiği projeler, Türkiye’de ilk kez 3 boyutlu basın toplantısı ve canlı demolarla desteklenerek aktarıldı.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Teknoloji’nin yerli iş gücüyle teknoloji ürettiğine dikkat çekerek “Teknoloji alanındaki bilgi birikimini ülkemizde üretip geliştirerek dışa bağımlılığı asgariye indiriyoruz,” dedi. Süreyya Ciliv, Turkcell’i yalnızca bir GSM operatörü olarak değil, bir iletişim ve teknoloji şirketi olarak tanımladıklarının altını çizdi. Ciliv, bugüne dek 622 proje üreten, 5 Avrupa Birliği projesi ve 200’ü aşkın iş ortağımızla çıtayı gittikçe daha da yukarı taşıyan Turkcell Teknoloji’nin geliştirdiği yazılımların odağında müşterinin olduğunu vurguladı.

Süreyya Ciliv’in sunumu sırasında gerçekleştirilen Etkileşimli Video demosu, geleceğin satış ve pazarlama tekniklerine ilişkin önemli ipuçları verirken, Sanal Asistan projesinin hayatı nasıl kolaylaştırdığı “ilaç saatini hatırlatma” uygulamasıyla anlatıldı.

Süreyya Ciliv: “Dijital ekosistemdeki etkileşim haritasına Türkiye’nin adını yazdırdık.”

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, “Arkasında 16 yıllık Turkcell birikimi bulunan Türkiye’nin Ar-Ge merkezi Turkcell Teknoloji, 3 yılı aşkın bir süredir gurur duyduğumuz yenilikçi projeler geliştirdi ve dijital ekosistemdeki etkileşim haritasına ülkemizin adını yazdırmayı başardı. Turkcell’de biz, inovasyonun odağına müşterilerimizi koyuyoruz. Lokasyon, mobil ödeme, telemetri, saha otomasyonu, mobil eğitim ve sağlık gibi çok çeşitli alanlarda en yeni fikirleri en ileri teknolojilerle birleştirerek Turkcel’lilere sunuyoruz. Türkiye’de Ar-Ge’nin farkına varılmasını sağlamak ve Ar-Ge’den değer yaratılabileceğini kanıtlayarak bu konuda tüm şirketlere öncülük etmek amacıyla yola çıkmıştık. Bugün, Ar-Ge üssümüz Turkcell Teknoloji’nin kuruluşunun üzerinden 3 milyon saat geçmişken bunu sağladığımızı açıkça görebiliyoruz.” dedi.

Semih İncedayı: “Dünyada da öncü olacak ve müşteri için değer yaratacak yepyeni teknolojiler geliştirmeye odaklanıyoruz.”

Basın toplantısına ev sahipliği yapan Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı ise bugüne dek ürettikleri yazılımların 12 ülkede 80 milyon kişi tarafından kullanıldığını vurgulayarak 3 milyon saatlik emek sayesinde tüm kuruluş amaçlarını yerine getirdiklerini ifade etti. İncedayı, “Turkcell Teknoloji olarak biz, dünyada da öncü olacak ve müşteri için değer yaratacak yepyeni teknolojiler geliştirmeye odaklanıyoruz. Pek çok farklı alanda ürettiğimiz çözümlerle insan hayatını değiştirmeyi, dönüştürmeyi ve kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Yenilikçi ve yaratıcı fikirlere verdiğimiz değeri, her yıl artan patent sayısıyla kanıtlıyoruz. Yüksek nitelikli mühendislerimiz ile rekabetçi servis ve ürünler geliştiriyoruz.” dedi. İncedayı ayrıca, 2009 yılında kendi alanında Türkiye’de alınan tüm patentlerin yüzde 53’nün Turkcell Teknoloji’ye ait olduğunu ve 3 yılda patent sayısının 31 gibi çok yüksek bir sayıya ulaştığını anlattı.
Turkcell Teknoloji’de geliştirdikleri ürün gruplarını tanıtan Semih İncedayı, bugün kullandığımız ve gelecekte hayatımıza girecek servislerden örnekler verdi. Yakın zamanda kullanıma açılan iki Turkcell servisini de hatırlatan İncedayı, Tıkla Konuş ve Rumara adını taşıyan bu servislerin nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak açıkladı. Turkcell Teknoloji’de geliştirilen Tıkla Konuş servisinin demosunda, gene Turkcell Teknoloji’nin geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi Gezenzi üzerinden sayfadaki bir butona tıklanarak bir çağrı başlatıldı ve salondaki bir cep telefonu numarası arandı. İncedayı, Tıkla Konuş sayesinde Gezenzi, Facebook gibi sosyal sitelerden kullanıcıların birbirleri ile iletişime geçmesini kolaylaştırdıklarını anlattı.
Basın toplantısının sonunda Turkcell Teknoloji’nin en son servisi Rumara’nın demosu yapıldı. Rumara, sosyal bir siteye abone olmadan kişilerin birbirlerini almış oldukları geçici bir numara ile aramalarını sağlıyor. Bu özellik sayesinde örneğin arabasını satmak isteyen bir kişinin telefon numarasını vermeden gazeteye ilan vermesi mümkün hale geliyor.

Basın mensupları “Zaman Tüneli” sergisiyle karşılandı

Turkcell Teknoloji’nin 500 kişilik kapasitesi ve 8.000 m2 kullanım alanıyla TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi serbest bölgesi içinde yer alan binasının girişinde basın mensupları, “Zaman Tüneli” sergisiyle karşılandı. İletişim ve teknoloji dünyasındaki gelişmeleri anlatmayı amaçlayan sergide, eski sabit telefonlardan fotoğraf makinesine, daktilodan ilk cep telefonu modellerine kadar çeşitli araçların gösterildiği sergiyi Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Sergilenen eski araçların bugün artık tek bir cihaz içinde, cep telefonu içinde toplandığını vurgulayan Ciliv, günün en gelişmiş teknolojilerinden Zenginleştirilmiş Gerçeklik (AR-Augmented Reality) teknolojisini anlattı. AR teknolojisi sayesinde görüntülü görüşme yapılarak cep telefonunun kamerasından gösterilen nesneyle ilgili video içerikler izlenebiliyor. Ciliv, mobil teknolojilerin hem kullanıcılar hem de şirketler için pek yeni iletişim ve pazarlama mecrası sunduğuna dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim