• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Turkcell VAN depremi için tek yürek oldu

Turkcell VAN depremi için tek yürek oldu
Tüm Türkiye’yi derinden sarsan Van depreminin ardından Turkcell, gerek teknolojik gerek insanî anlamda başarılı bir sınav verdi.

Turkcell VAN için tek yürek oldu

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan Van depreminin ardından Turkcell, gerek teknolojik gerek insanî anlamda başarılı bir sınav verdi.

Depremden hemen sonra bölgede 200 kişilik ekibiyle kesintisiz mobil iletişim için 24 saat aralıksız çalışan Turkcell, acil yardım numaralarına gelen kısa mesajları (SMS) ilgili kamu kurumlarına hızlı bir şekilde ileterek, hayat kurtarılmasına destek oldu.

Turkcell çalışanları ve gönüllülerinin katkısıyla oluşturulan 2500’ü aşkın yardım kolileri deprem bölgesine gönderilirken, Turkcell depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 23 Ekim Pazar günü Van’da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından iletişim, arama-kurtarma çalışmalarına destek ve depremzedelere yardım için hızla harekete geçti. Deprem bölgesinin olağanüstü koşullarında kesintisiz mobil iletişim ve acil durumdaki kişilere erişim için aralıksız çalışan Turkcell, deprem bölgesine ulaştırdığı yardımlarla insani görevini yerine getiriyor.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili açıklamasında yaşanan vahim felaketten dolayı derin bir üzüntü duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Koray Öztürkler: “Kötü günde de yanınızdayız”

“Bugün tüm Türkiye, Van depreminin yaralarını sarmak için el ele vermiş durumda. Yaşanan felaketin acısını biraz olsun hafifletecek unsurlardan biri, insanımızın gösterdiği içten dayanışmadır. Turkcell olarak biz de ilk andan itibaren üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için canla başla çalıştık, Turkcell’in iyi ve kötü gün ayrımı olmaksızın her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu kanıtladık. Bölgede görevli çalışanlarımızı, depremzede vatandaşlarımız için hayati önem taşıyan iletişim ihtiyacını sekteye uğratmamak adına sarf ettikleri özverili çabadan ötürü kutluyorum. Turkcell ailesi, ilk andan itibaren Van için tek yürek olarak gerek teknolojik gerek insanî anlamda başarılı bir sınav verdi. Depremde yakınlarını yitiren tüm vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor ve ölenlere Tanrı’dan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Başta depremzede vatandaşlarımız olmak üzere tüm ülkemize, bir daha böyle acıların yaşanmaması umuduyla, geçmiş olsun diyoruz.” Depremin ardından…

Kesintisiz iletişim için kesintisiz gayret

Yaşanan deprem felaketinden hemen sonra bölgede kesintisiz mobil iletişim için gerekli önlemler hızlı bir şekilde alındı. Van ilinde 230 adet 2G ve 3G altyapısına sahip istasyonu bulunan Turkcell, deprem sonrasında iletişim trafiğinin 4 katına çıkmasına ve bölgenin en çok tercih edilen operatörü olmasına rağmen 200’ün üzerindeki istasyonuyla (Van’ın en büyük iletişim şebekesi) hizmet vermeye devam etti. Şebekenin desteklenmesi için hiç vakit kaybetmeden harekete geçen Turkcell, tüm şebekesini hızla eksiksiz bir şekilde çalışır duruma getirdi. Van’daki mevcut 2 mobil iletişim ünitesinin yanı sıra Erzurum, Trabzon, Adana, Ankara, Samsun, Kayseri, Diyarbakır illerinden 9 mobil iletişim ünitesini de deprem bölgesine yönlendirdi.

Halihazırda 11 mobil iletişim ünitesi Van’da hizmet veriyor. 100 kişilik bir ekibi kalıcı olarak bölgeye konuşlandıran Turkcell, çevre illerden ayrıca 100 kişik bir ekibi daha buraya ulaştırdı ve 200 kişilik ekiple Van’da hizmet vermeye devam ediyor.

Turkcell’den müşterilerine destek

Turkcell, depremden yalnızca birkaç saat sonra depremzede müşterilerinin hiçbir şekilde maddi gerekçelerle iletişim hakkından mahrum kalmaması için bir planlama yaptı. Buna göre, ister faturalı ister ön ödemeli olsun tüm Turkcell müşterilerinin hatlarına 1 ay boyunca kullanabilecekleri her yöne 100 dakika 100 SMS ve 100 MB internet tanımlandı. Ayrıca, hattı aramaya ve aranmaya kapalı olan 16 bin Turkcell’linin hatları geçici bir süreyle kullanıma açıldı.

“Daha Fazla Hayat” için…

Turkcell’in reklamlarında kullandığı “Daha Fazla Hayat” sloganı, gerçek anlamını buldu. Tüm depremzede Turkcell müşterileri acil durumlarda 112 ve 155’i aramaları gerektiği konusunda kısa mesajla bilgilendirildi. Bunun üzerine 112 acil yardım hattına 5130, 155’e ise 2107olmak üzere toplam 7237 SMS geldi.

Turkcell, müşterileri tarafından bu numaralara gönderilen SMS’leri, kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak Babakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi ile hızlı bir şekilde paylaşarak acil durumda olan kişilerin kurtarılmasına destek oldu. Bu SMS’leri gönderen müşterilerinden acil müdahale ve yardım ihtiyacı olan 65 kişiyi tek tek arayarak ihtiyaçlarını soran Turkcell, SMS sahiplerinden 57’sine ulaştı. 44 depremzede ise iyi olduğunu belirtti.

Ulaşılamayan 8 müşterinin bilgileri ise tekrar Afet Koordinasyon Merkezi’ne iletildi. Turkcell şebekesi üzerinden 155’i 6758 kişi ararken, 112’yi ise 1120 kişi aradı.

Turkcell Gönüllüleri harekete geçti

Yardıma ihtiyacı olan kişi, kurum ve bölgeler için fark yaratan projeler geliştiren Turkcell Gönüllüleri, hızla harekete geçerek büyük bir duyarlılık örneği gösteren Turkcell Grup çalışanlarından deprem bölgesine gönderilmek üzere ihtiyaç malzemeleri topladı. 4 tırı dolduran 2.500’i aşkın yardım kolisi bölgeye sevk edildi.

Bebek giysisi, bebek bezi, kışlık çocuk ve yetişkin giysileri, uyku tulumu, battaniye, atkı, bere, eldiven, çorap, ısıtıcı, çadır, battaniye, uyku tulumu gibi malzemeler, depremden ağır hasar gören Van’da 4 köyde 5000 kişiye ulaştırıldı. Sayıları 500’ü bulan Turkcell Gönüllüleri, bir yandan halen yardım toplamaya devam ediyor.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim