• BIST 9490.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Turkcell VINN DNS değiştirme şansı

Turkcell VINN DNS değiştirme şansı
Turkcell 3G hizmetlerinden biri olan Turkcell VINN modem ile bildiğiniz üzere telefonun çektiği her yerden internete girebiliyorsunuz.

Hızı 8 megabite kadar çıkabilen VINN modemler bir çok kişinin internet sağlayıcısı tercihi olmuş durumda. Hatta evlerinde internet kullanmayın, VINN alanlar bile oldukça fazla. Daha önce tüm işletim sistemleri için anlattığımız DNS değiştirme işlemini şimdi de sizlere VINN için anlatacağız.

Turcell VINN dns değiştirme işlemini yapmak oldukça basit ve hızlı bir işlem. www.dnsdegistirme.gen.tr sitesinde bu konu ile ilgili çok detaylı bir anlatım bulabilmeniz mümkün. VINN modemin DNS değiştirme işlemi ile işletim sistemlerinin ya da mobil cihazların DNS değiştirme işlemi arasında teknik olarak farklar var. Ancak sonucunda yapılan işlem hep aynı; TCP/IP ayarlarını değiştirmek. Her cihaz ya da işletim sistemi için bu ayarları değiştirme yeri farklı oluyor ki biz bu yazımızda Turkcell VINN için DNS değiştirme işlemini anlatıyoruz. 1- Belgelerim klasörünü açıyoruz. 2- Belgelerim’de yer alan VINN klasörünü açıyoruz. Bu klasörün adı Turkcell VINN da olabilir. 3- Burada RASPHONEÇPBK isimli dosyayı açıyoruz. 4- Bir uygulama açılacak; burada kullandığınız bağlantıyı seçtikten sonra özellikler diyoruz. 5- Açılan yeni pencerede TCP/IPv4 sekmesini seçiyoruz ve DNS ayarlarını buradan değiştiriyoruz. İşte bu kadar! Turkcell VINN modemin de DNS ayarlarını değiştirmeyi göstermiş olduk. Bunu VINN’ın kullanılacağı her bilgisayarda ayrı ayrı yapmak gerekecek, çünkü bu ayarlar modemi değil modem ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı etkileyecek. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim