• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Turkcell: Yönetim görevinin başında

Turkcell: Yönetim görevinin başında
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ''Yönetim Kurulumuz ve şirket yönetimi görevinin başındadır ve şirket faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir'' açıklaması yaptı.

Turkcell: Yönetim görevinin başında

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ''Yönetim Kurulumuz ve şirket yönetimi görevinin başındadır ve şirket faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir'' açıklaması yaptı.

Turkcell'den yapılan açıklamada, şirket olağan Genel Kurul toplantısının 21 Nisan 2011 tarihinde şirket genel merkezinde gerçekleştirildiği anımsatılarak, toplantıda, daha önce yasal denetçiler, denetim komitesi ve Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış ve bağımsız denetim firması tarafından denetlenmiş 2010 faaliyet yılı bilançosu ve kar-zarar hesabı ile Yönetim Kurulunun 2010 yılı karından yüzde 75 oranında kar dağıtım teklifinin onaylanmadığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı ile kanuni denetçilerin ibra edilmediği ve süresi biten şirket kanuni denetçilerinin yerine yenilerinin seçilmediği ifade edildi.

Genel Kurul'da, şirket hisselerinin yüzde 13,07'sini temsil eden Sonera Holding B.V'nin, Yönetim Kurulu Başkanı'nın azli ve yerine yeni üyenin seçimi yönünde gündeme madde eklenmesi talebinin, Türk Ticaret Kanunun 369. maddesi (Genel Kurul gündeminde daha önce gösterilmeyen hususlar müzakere olunmaz) çerçevesinde hükümet komiserleri tarafından reddedildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şirketimiz hisselerinin yüzde 51'ini temsil eden Turkcell Holding Anonim Şirketi'nin temsilcisi bu gelişme üzerine, gündeme madde eklenmemesinin azınlık hissedarlarının haklarını ihlal edeceğini ve bu sebeple diğer gündem maddeleri hakkında çekimser oy kullanacağını belirterek gündem maddelerinin tamamı hakkında çekimser oy kullanmıştır.

Turkcell Holding Anonim Şirketi'nde yüzde 47,09 oranında hissesi olan, ayrıca şirketimiz hisselerini yüzde 13,07 oranında doğrudan elinde tutan Sonera Holding B.V. ise, 2010 faaliyet yılı bilançosu, kar-zarar hesabı, yönetim kurulumuzun kar dağıtım teklifi, kanuni denetçilerimizin ibra edilmesi ve süresi biten şirket kanuni denetçileri yerine yenilerinin seçilmesi maddeleri ile ilgili olarak olumsuz yönde oy kullanmıştır.''

Gündemde yer alan maddelerin kabul edilmesi için, toplantıda hazır bulunan hissedarların çoğunluğunun olumlu oyu gerektiğine işaret edilen açıklamada, gündemdeki maddelerden, başkanlık divanının oluşturulması ve divan toplantı tutanağının imzası için yetki verilmesi maddeleri dışında hiçbir maddenin kabul edilmediği belirtildi.

Açıklamada, böylece yüzde 34,69 oranında paya sahip olan küçük ortaklar da dahil tüm ortakları ilgilendiren, yasal denetçiler, denetim komitesi ve Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış ve bağımsız denetim firması tarafından denetlenmiş 2010 yılı mali tablolarının onaylanmadığı, bu nedenle, yüzde 75 oranında kar dağıtım teklifinin de onaylanmadığı ve Yönetim Kurulu'nun kar dağıtım teklifi sonrası kamuya açıklanan, 16 Mayıs 2011 tarihinde yapılması planlanan kar payı dağıtımının yapılamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Kurul'da atanamayan kanuni denetçilerin yasal yollarla atanmasını sağlamak için gerekli başvuruda bulunmuştur. Ayrıca, şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, söz konusu ihtilafların çözümü ile ilgili olarak gerekli görüşmelere başlamıştır. Yönetim Kurulumuz ve şirket yönetimi görevinin başındadır ve şirket faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir.

New York ve İstanbul borsalarında eş zamanlı işlem gören tek Türk şirketi olarak Şirketimiz, ulusal ve uluslararası düzenlemeler çerçevesinde Kurumsal Yönetim ilkelerini uygulamaya ve kamunun aydınlatılmasına azami özeni göstermeye devam edecektir.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim