• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Turkcell'de başkanlık dönemi başlıyor

Turkcell'de başkanlık dönemi başlıyor
Türkiye'nin en büyük mobil operatörü Turkcell'de başkanlık dönemi başlıyor. Yeni yönetimde Süreyya Ciliv başkanlık koltuğuna oturacak. Güçlü başkan yardımcılıkları kurulacak.

Turkcell'de başkanlık dönemi başlıyor

Türkiye'nin en büyük mobil operatörü Turkcell'de başkanlık dönemi başlıyor. Yeni yönetimde Süreyya Ciliv başkanlık koltuğuna oturacak. Güçlü başkan yardımcılıkları kurulacak. Böylece şirket hızlı ve etkin karar alma olanağına kavuşacak

Turkcell rekabet ve artan şirket operasyonları sonrası ABD'de sıkça görülen başkanlık (president) sistemine geçiş yapıyor. Başkanlık sistemi sadece tepe yöneticilerine değil, tecrübeli genel müdür yardımcılarının bir bölümüne de kıdemli başkan yardımcılığı (SVP) ile önemli sorumluluklar yüklüyor. Bir süredir yeni yapılanma konusunda çalışmalar yürütülen şirkette 'süper genel müdür yardımcıları'nı başkan yardımcılığı koltuğuna oturtarak organizasyonda daha hızlı kararlar alınması hedefleniyor. Bu yılın başında yürütülen çalışmalarla yeni yönetim yapısı şekillendirilmişti. Şimdi bu 'başkan yardımcıları' ve etkin olacakları süreçler belli oldu. Satış, pazarlama, müşteri ilişkileri, yurtdışı yatırımlar, veri merkezi ve altyapı yatırımları, teknoloji başlıklarını yeni yapılanmanın şekillendirmesi bekleniyor.

12 EKİM'DE GENEL KURUL

12 Eylül'de toplanan yönetim kurulunda olağanüstü genel kurul kararı alınırken, Telia Sonera ve Altimo'nun 2010 faaliyetlerinin ibrasını engelleme çabaları devam ediyor. Şirket yönetimi yönetim kurulu kavgalarından etkilenmeden çalışmalarına devam ederken gelecek ay New York'ta halka açılma operasyonunun 10'uncu yılını dolduracak Turkcell'in, 12 Ekim sonrası yeni yönetim yapısına son şeklini vermesi bekleniyor.

Kaynak: Sabah

www.UlasimOnline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim