• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turkcell'den lojistik firmalarına hizmet

Turkcell'den lojistik firmalarına hizmet
Turkcell’in sunduğu 'Ekip Mobil' hizmetiyle lojistik firmaları gönderilerini anlık olarak takip ederken, bu sayede operasyonel tasarruf ve verimlilik sağlanıyor.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, Ekip Mobil hizmetiyle lojistik firmalarına tüm günlük sevkiyatlarını uçtan uca yönetebilecekleri çözümler sunuyor. Dijital harita altyapısı, mobil kargo/emtia/değerli evrak takibi ve rotasının takip edilerek raporlanabilmesi, trafik yoğunluk haritası gibi çözümleri içeren Ekip Mobil sayesinde şirketler, nakliye sürecinde gönderilerini özel tasarlanan takip cihazlarıyla irsaliyelerini, ürünlerin taşındığı paletlerini ve konteynerlarını anlık olarak takip edebiliyor. Ayrıca şirketler, bu çözümlerle sevkiyatlarını önceden planlayarak operasyonlarını hızlandırma ve uzaktan yönetme şansına sahip oluyor. Ekip Mobil ile lojistik firmaları, ürünlerinin takibini anında yaparken gerektiğinde sistem arayüzü üzerinden sahadaki çalışanlarına da kolayca ulaşabiliyor. Saha ekipleri kullandıkları cihazlar (cep telefonu, tablet, el terminali gibi) yardımı ile haritalar üzerinden izlenebilirken, bir adrese en yakın personel anında yönlendirilerek hızlı ve verimli dağıtım modeli sağlanıyor. Böylece çalışanlar doğru zamanda, doğru lokasyona ve doğru işe yönlendiriliyor.
 
Turkcell Ekip Mobil hizmetindeki en önemli farklarından biri de firmanın ihtiyaçlarına göre uygulamanın kişiselleştirilebiliyor olması. Bu anlamda Turkcell KSN Lojistik ile işbirliği giderek firmanın ihtiyaçlarına göre ürüne yeni özellikler entegre etti. Servis arayüzü üzerinden özel geliştirilen kurgularla, müşteri noktalarının ve ilgi alanlarının sisteme eklenmesi, sık sevkiyat bölgelerinin oluşturulması ve bu bölgelere ilgili çalışanların atanması, nakliye sürecinde gönderilerin anlık takibi, ürün teslimine belirli bir mesafe kala alıcı firmaya uyarı mesajı gitmesi  ve alıcı firmanın online takibi gibi yeni faydalar eklendi.
 
Lojistik şirketlerinin nakliye süreçlerini kolaylaştırıyoruz
 
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş şunları söyledi:
“Şirketlerin hayatını kolaylaştırmak üzere birçok ürün tasarlıyor ve hayata geçiriyoruz. Ekip Mobil uygulamamız da bu çözümlerimizden bir tanesi. Hemen her sektörde kolayca uygulama alanı bulan Ekip Mobil’den lojistik firmalarımız da etkin olarak yararlanıyor. Bu çözümümüzü kullanan şirketler tüm sevkiyatlarının süresini optimize ederek maksimum verim ve fayda sağlıyor. Bu sayede şirketlerin nakliye süreçlerini kolaylaştırıyoruz. Çözümümüzdeki en büyük faydalardan birisi de web servislerimizi açarak şirketlerin ihtiyaçlarına göre kendi yazılımlarına ek özellikler ekleyerek sistemimizle entegre edebiliyor olmaları. Bu anlamda KSN lojistiğin ihtiyaçlarına göre entegre ettiğimiz yeni uygulamalarla şirketin operasyonel süreçlerinde kalitenin ve güvenliğin yükseltilmesi, ulaştırmanın uçtan uca planlanabilmesiyle işlerine değer katmayı hedefledik. Müşteri hizmet seviyesini arttırdık.”
 
Konuyla ilgili açıklama yapan KSN Lojistik CEO’su Orkun Karayel şöyle konuştu:
 
“Lojistik sektöründe başta nakliye olmak üzere depolama, envanter yönetimi gibi temel fonksiyonların planlaması, operasyonların sorunsuz yürütülebilmesi ve kontrol altında tutulabilmesi gerekiyor. Rekabetin çok yoğun olduğu ve özellikle dünya pazarlarına da baktığınızda Türkiye’de olduğu gibi ulaştırma pazarının dönüşüm içinde olduğunu, bununla birlikte inovasyon ve AR-GE yatırımlarının büyük önem taşıdığını söylemek mümkün.
 
Karayolu taşımacılığının da ise en önem verdiğimiz noktalardan biri düşük miktardaki ürünlerin kısa ve orta mesafelerde esnek ve hızlı bir biçimde taşınmasını sağlamak bunun için sevkiyatları anlık takip etmek, mal kabullerdeki beklemelerden haberdar olmak, gerektiğinde bunları raporlayabilmek, tüm sevkiyatın rotasını takip edebilmek ve süreçlerimizi kısaltmak, maliyetleri azaltmaya çalışıyoruz. İşte tam da bu noktada, tüm nakliyat sürecini artık EkipMobil bizim için takip ediyor, operasyonlarımızı uzaktan yönetmemizi sağlarken kolaylaştırıyor ve gerekli durumlarda alarm üreterek önlemlerimizi almamızı sağlıyor. EkipMobil platformu üzerinden çözüm ortağının tedarik ettiği takip cihazlarıyla birlikte taşınan yüklerimizi, paletleri, irsaliye dosyalarını takip edebiliyor, tüm sevkiyatımızı uzaktan yönetebiliyoruz.
Ayrıca kendi sistemlerimize entegre olarak geliştirilen özel ekranlar sayesinde artık kendi müşterilerimiz de sevkiyatı o an nerede anlık olarak takip edebiliyor, sürelerden haberdar ediliyor. Hatta ürünlerinin sevkiyat girişleri yapıldığında ve verilen adrese yaklaşıldığında kendilerine bilgilendirme mesajı gönderilebiliyor. Bu sistemi kullanarak genel merkezimize kurduğumuz dev ekrandan tüm Türkiye’deki sevkiyatımızı online olarak her an izleyebiliyoruz.”
 
Karayel, KSN Lojistik olarak Turkcell’in güçlü alt yapısı sayesinde günlük nakliyat sürecini kolaylıkla takip ederek, uçtan uca yönetebilir hale getirdiklerini belirterek, sistemlerini müşterilerine de açtıklarını hızlı ve güvenli servis olanağıyla müşterilerine daha iyi hizmet sunmayı hedeflediklerini söyledi.
 
 Turkcell Ekip Mobil Hizmeti içerisinde yer alan çözümler
 
·         Geliştirilmiş konum sorgulama teknolojisi (LIS+ Harita Altyapısı)
·         Mobil değerlerin/ varlıkların takibi ve yönetimi
·         Firmaların yazılımlarıyla entegrasyon ile firmaya özel uygulama yaratma seçenekleri

·         Sınırsız POI oluşturma ve yönetimi (Bayi/Şube, Müşteri, Bölge oluşturma)

·         Sınırsız Sanal Çit yerleştirme ve alarm yaratma

·         Raporlama Seçenekleri (Ziyaret,  geçmiş konum & güzergah, iş tarihçesi ve günlük operasyon raporlama)
·         İş durum takip ekranları
·         İş Yönetim uygulaması ile saha ekiplerine task atama&kapatma
·         Trafik yoğunluk haritası
·         Mesaj gönderme

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim