• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Turkcell'den trafik sorununa çözüm

Turkcell'den trafik sorununa çözüm
Türkiye’nin en kapsamlı navigasyon ve trafik durumu uygulaması Turkcell YolBilgisi ile Turkcell’liler gitmek istedikleri her yere en hızlı ve kolay şekilde ulaşabiliyor.

Turkcell'den trafik sorununa çözüm

Türkiye’nin en kapsamlı navigasyon ve trafik durumu uygulaması Turkcell YolBilgisi ile Turkcell’liler gitmek istedikleri her yere en hızlı ve kolay şekilde ulaşabiliyor.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, özellikle büyük şehirlerde yaşayan müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak ve trafikte kaybettikleri süreyi en aza indirecek bir uygulamaya imza attı. Türkiye’nin en kapsamlı navigasyon ve trafik durumu bilgisini cebe getiren Turkcell YolBilgisi adlı uygulama, 500 binden  fazla adres ve ilgi noktası ile bilinmeyen noktalara sesli yönlendirme yaparak kolayca ulaşım sağlıyor, 20 büyük ilde rotayı belirlerken trafik bilgisini de kullanarak en hızlı güzargahı hesaplayarak trafikte kaybedilen zamanı en aza indiriyor. Üstelik Turkcell’liler 31 Ekim 2011’e kadar uygulamadan  ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 

Turkcell YolBilgisi ile Turkcell’linin yolu açık

Turkcell YolBilgisi’nin standart navigasyon sistemlerinden farklı olduğuna dikkat çeken Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, “Yollardaki maksimum hız limitlerine göre hesaplama yapan standart navigasyon cihaz ve uygulamalarından farklı olarak Turkcell YolBilgisi, 20 büyük ilimizde (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Adana, Edirne, İzmit, Konya, Mersin, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Sivas, Erzurum ve Balıkesir) anlık trafik durumunu biliyor ve süre hesabı ile rota planlamasını buna göre yapıyor. Trafik durumunu anlık ve harita üzerinde renklendirilmiş olarak görüntüleyen Turkcell YolBilgisi, Türkçe veya İngilizce sesli yönlendirme ile sürüş kolaylığı sağlıyor” dedi.  Uygulamanın hız limitlerinin aşılması halinde ekrandan uyarı verdiğini belirten Emre Sayın sözlerine şöyle devam etti:
 “Turkcell YolBilgisi uygulaması en yakın eczane, benzin istasyonu ya da otoparkı bulma ve fiyat bilgilerini öğrenebilme, İstanbul’da yaşayanlar için yol tarifi alırken istediği köprüyü seçebilme gibi özellikleriyle fark yaratıyor. Turkcell müşterileri, bu uygulama sayesinde bulunduğu konumu ya da belli bir noktayı dilediği kişiyle de paylaşabiliyor. Böylece yol tarifi için uzun ve yorucu konuşmalar yapma gerekliliği ortadan kalkıyor. Bir kez daha Turkcell’in teknolojik üstünlüğünü kullanarak müşterilerimize Turkcell’li olma farkını yaşattık. Turkcell YolBilgisi ile bundan böyle Turkcell’linin yolu açık.”

Trafiğe göre en kısa rotayı belirliyor

Yollardaki trafik durumuna göre gidilmek istenen noktaya en hızlı gidelebilecek rotayı belirleyen, varış zamanını ve toplam yol uzunluğunu söyleyen Turkcell YolBilgisi ile 2 veya 3 boyutlu olarak izlenebilen haritanın üzerinde herhangi bir noktaya dokunulduğunda konum bilgisi de alınabiliyor. Rotanın detayları yazılı olarak listelenebiliyor ve daha önce kullanılan rotalar arşivde tutuluyor. Uygulamada rota planlaması yaparken en hızlı/en kısa güzergâh, paralı yolları kullan/kullanma, otoban kullan/kullanma, feribot kullan/kullanma gibi seçenekler tercih edilebiliyor.

Turkcell Yolbilgisi cebe nasıl yüklenir?

Turkcell YolBilgisi, iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonlarıyla uyumlu. iPhone sahipleri uygulamayı AppStore ya da iTunes üzerinden ücretsiz indirebiliyor. (http://trcll.im/yolbilgisi) Android versiyonu için Turkcell T10 ve Turkcell T20 sahipleri telefonlarının ana ekranlarındaki Turkcell T-Market uygulamasından, diğer Android cihaz sahipleri YOL yazıp 2580’e gönderdiklerinde gelecek T-Market linki üzerinden indirebiliyor. 31 Ekim’e kadar abone olanlar bu süre içerisinde uygulamadan ücretsiz yararlanabiliyor.  Kampanya sonrası Faturalı Turkcell aboneleri KDV ve ÖİV dahil aylık 6 TL, ön ödemeli Turkcell aboneleri ise haftalık 1.50 TL ödeyerek uygulamayı kullanabilicek. EDGE veya 3G üzerinden kullanım esnasında ayrıca bir veri ücreti alınmıyor

yol_bilgisi_alternatifaa.jpg

turkcel_yolbilgisi.jpg

turkcel_yolbilgisi3.jpg

turkcel_yolbilgisi2.jpg

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim