• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Turkcell'e üç uluslararası ödül birden

Turkcell'e üç uluslararası ödül birden
Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, interaktif yarışması “Daha Fazla Tweet” ile bir hafta içinde 3 uluslararası ödül birden kazandı.

Turkcell'e üç uluslararası ödül birden

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, interaktif yarışması “Daha Fazla Tweet” ile bir hafta içinde 3 uluslar arası ödül birden kazandı. 

Turkcell ilk olarak geçen hafta, The Ritz Carlton Berlin’deki gala gecesiyle sahiplerini bulan Avrupa İletişim Ödülleri’nden (Digital Communication Awards) büyük ödülle döndü. 33 kategoride verilen ödüllerde Turkcell, üç ana kategoriden biri olan “Yılın Yenilikçi Kampanyası” (Innovation of the Year) dalında “Daha Fazla Tweet” ile birinci seçildi. 

8 Ekim Cumartesi gecesi, gerçekleşen Golden Drum Uluslararası Reklam ve PR Festivali Gala Gecesi’nde ise Turkcell, yine “Daha Fazla Tweet” kampanyası ile hem “Yenilikçi Kampanya” (Innovative Campaign) ödülüne hem de 8 jüri özel ödülünden (Grand Prix) birine layık bulundu.

Yarışma ödülleri yaratıcı kurgusu ile aldı!

7-14 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleşen “Daha Fazla Tweet” yarışması, Turkcell 3G ile en nitelikli mobil internet deneyimini sunan 7 ayrı akıllı telefonun kutusu üzerindeki post-it’lerin tek tek kaldırılması fikrine dayanıyordu. Katılımcılar, www.dahafazlatweet.com adresindeki canlı videoda yer alan post-it’ler üzerine yazılı mesajları #turkcelltweet etiketiyle kendi Twitter hesaplarından paylaştı ve post-it mesajını doğru kelimelerle yazan her tweet için bir el o post-it’i kaldırdı.  Her cihaz kutusu üzerindeki en son post-it’i kaldıran katılımcı, büyük ödül olarak Nokia C7, HTC Wildfire, Turkcell T10, Samsung Trevi, Nokia C3 ve Samsung Wave 525 marka akıllı telefonlardan birini kazandı. Yarışma her gün üç saat canlı yayınlandı ve 7 gün sürdü.

56 binden fazla tweet yazıldı

Kampanya boyunca turkcelltweet hashtag’i altında toplam 56.734 tweet yazıldı. Yarışmanın ilk gününde Turkcell, Twitter trending topic listesine girdi ve 8 gün boyunca orda kaldı. Kampanyaya on binlerce takipcisi olan ünlü isimler katıldı. Kampanya süresince ortalama 3.6 milyon kişiye ulaşıldı ve birkaç küçük tweet ile büyük bir etki yaratıldı.

Turkcell’in bu yaratıcı kurguyla hayat bulan “Daha Fazla Tweet” Kampanyası daha önce  2 Kristal Elma, Mediacat Felis’ten “En iyi Etkinlik ve Canlı Reklam Kullanımı Ödülü” ve Avea Grand Interactive Awards olmak üzere Türkiye’de de 4 ödüle layık bulunmuştu.  Turkcell’e ödüller getiren yarışma şirketin dijital reklam ajansı Rabarba imzasını taşıyor.

Golden Drum hakkında

18 yıldan bu yana her yıl Slovenya’nın Adriyatik kıyısındaki Portoroz kasabasında düzenlenen  reklamcılık ve PR zirvesi Golden Drum, dünyanın dört bir yanından projelerin kıyasıya yarıştığı bir rekabet ortamı sağlıyor. Festivalde bundan iki yıl öncesine kadar sadece reklam projeleri yarışırken, geçen yıldan beri PR projeleri de yarışmada değerlendirmeye alınıyor. 3 gün süren festival boyunca yarışmanın yanı sıra atölyeler, konferanslar ve toplantılarla reklamcılık ve PR alanındaki son gelişmeler değerlendiriliyor. Turkcell, geçen sene “Diyarbakır ve Paris’te gerçekleştirdiği 3G Hız Testi etkinliği, “En İyi Kurumsal PR”, “En İyi PR Ekibi” ve “En İyi PR Etkinliği” ödüllerine layık görülmüştü.

Avrupa Digital İletişim Ödülleri hakkında

Avrupa Digital İletişim Ödülleri, Berlin’de bulunan ve iletişim alanında lisans üstü eğitimler veren Quadriga Üniversitesi tarafından hayata geçirildi. Organizasyonun amacı dijital iletişim alanındaki yaratıcı yaklaşım ve çözümleri ödüllendirmek. Yarışmanın, alanında yetkin, 35 akademisyen ve profesyonelden oluşan bir jüri kurulu bulunuyor. Her sene belirlenen tarihler arasında kabul edilen başvurular; genel fikir, strateji, yaratıcılık, sonuçlar ve verimlilik gibi kriterlere göre değerlendiriliyor. Yarışmaya her sene Avrupa’nın dört bir yanından binlerce şirket başvuruyor.

daha_fazla_tweet.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim