• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Turkcell'le hız ibresi 900 Mbsy'e dayandı

Turkcell'le hız ibresi 900 Mbsy'e dayandı
Turkcell, dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetlerinde çıtayı yükseltti. Türkiye’nin en hızlı mobil internet hız deneyimi gösterimini gerçekleştiren Turkcell, teknoloji elçiliği sorumluluğuyla, 4G teknolojisi ile yeni bir dönemin kapılarını araladı.
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, geleceğin teknolojilerini müşterileri ile buluşturmak için yatırım yapmaya ve çalışmaya devam ediyor. Dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetlerinin (4G) geleceği olarak görülen hızlar,  Turkcell teknolojisi ve Huawei’nin teknik desteği ile laboratuvar ortamında denendi ve 900 Mbps’e varan hızlar ölçülerek test başarıyla sonuçlandı. Teknoloji elçisi olarak yeni teknolojileri Türkiye ile tanıştırmayı görev bilen Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv’in katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında geleceğin mobil internet hızlarına ilişkin gelişmeleri aktardı.
 
Süreyya Ciliv: “Geleceğin teknolojilerini Türkiye’mizle tanıştırmanın ve teknoloji elçiliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Bundan 4 yıl önce, tüm Türkiye’nin hayatını değiştiren bir yeniliğe imza attık: 3G hızında internet, mobilitede momentum yarattı. Her an, her yerden bilgiye erişebilmek bir lüks olmaktan çıktı. Geçtiğimiz yıl da 3G şebekemizin tamamını Çift Taşıyıcılı internet teknolojisiyle yenileyerek mobil internet hızımızı ikiye katladık ve 43.2 Mbps’ye varan hızlara çıkardık. Mobil internetin yanı sıra Turkcell Superonline ile müşterilerimize 1000 Mbps sabit internet hızı sağlıyoruz. Turkcell 3G şebekesinin %91’ini ışık hızındaki bu fiber ağımız taşıyor. Turkcell, müşterilerine en iyi kalitede 3G hizmeti sunmak için bugüne kadar yaptığı yatırımlar sonucunda elde ettiği altyapı gücünü,  paralel teknolojileri deneyimlemek için başlattığı çalışmalara da yansıttı.
 
Bugün gerçekleştirdiğimiz testlerle hız ibresi 900Mbps’ye dayandı. Laboratuvar ortamında gerçekleştirdiğimiz bu testlerle,  bir Türkiye rekoruna imza attık ve dünyada da bu hızları deneyen sayılı operatörler arasına girdik. Bu hızlara imkan tanıyacak olan LTE Advanced teknolojisi, yani 4G’nin en ileri seviyesi ile ilgili çalışmalarımızı Türkiye ile paylaşmak istedik. Mobil internette hız çıtasının her gün yükseldiği dönemde insanımızı ileri teknolojiyle tanıştırmanın, teknoloji elçiliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
 
4G’de ilkler Turkcell’den
 
Turkcell 2009 yılında Ericsson iş birliği ile gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk LTE Testinde, laboratuvar ortamında 170Mbps hıza ulaşılmıştı. Yine Turkcell, iş ortağı Ericsson ile birlikte 2012 yılında İstanbul’un Kartal ve Maltepe semtleri arasındaki 3.3 kilometrelik bir alanda LTE şebekesi üzerinden verilebilecek servisleri test etmişti.
 
Turkcell, bugün gerçekleştirdiği basın testinde yakın geleceğin teknolojisi LTE Advanced ile 300 Mbps’a varan mobil internet hızlarını deneyimletti.  4G hızıyla streaming HD video gösterimi gerçekleştirildi. Öte yandan,  internet hızı ölçümleyen “Speedtest.net “ internet sitesi üzerinden de 4G yükleme (upload) ve indirme (download) hız ölçümleri gösterildi. Film indirme senaryosu da başarıyla sonuçlandı. 4G hızı ile 3 boyutlu film izleme deneyimi de katılımcılara sunuldu. 
 
LTE Advanced teknolojisinin gösterildiği basın testinde, en çok ilgiyi ise 900Mbps’e varan hız gösterimi topladı. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen testte , “geleceğin teknolojisi” olarak nitelenen 900Mbps’e varan data hızı ile sunucu üzerinde saklanan bir dosya indirilerek maksimum hızlar gösterildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim