• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Turkcell’liler dünyayı bin 790 kez turladı

Turkcell’liler dünyayı bin 790 kez turladı
Turkcell’in seyahat uygulamaları Bavul.com ve Turkcell Seyahat verilerine göre, kullanıcılar geçtiğimiz yıl 65 milyon kilometreden fazla yol kat etti.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in seyahat uygulamaları Bavul.com ve Turkcell Seyahat ile elde edilen veriler, teknoloji dostu gezginlerin alışkanlıklarını ortaya koydu. 2013 yılı verilerini kapsayan araştırma, Turkcell Seyahat ve Bavul.com’dan hizmet alan kullanıcıların profiline dair önemli ipuçları verirken aynı zamanda iç ve dış turizme dair bazı ilginç veriler de sunuyor.
“Rakamlarla 2013: Seyahat Alışkanlıkları” başlıklı araştırmaya göre geçtiğimiz yıl Turkcell Seyahat ve Bavul.com kullanıcıları 65 milyon kilometreden fazla yol kat etti. Bu mesafe, dünyanın çevresinde atılacak 1790 tura eşit. Yüzde 100 online uçak bileti alınabilen ve otel rezervasyonu yapılabilen Bavul.com’da bilet satışlarının  yüzde 65’i web, yüzde 35’i ise mobil üzerinden gerçekleşiyor. Her iki mobil uygulamanın toplam indirilme sayısı ise yaklaşık 785 bine ulaşmış durumda.
 
“Müdavimler” yüzde 66

Erkek kullanıcı oranının yüzde 80’i bulduğu platformda müşteri yaş ortalaması 26. Müşteriler, seyahatleri için en çok Pazartesi günleri bilet almayı tercih ederken hafta boyunca en çok bilet alınan saatler öğlen 12:00 ile 14:00 arası.
 
Araştırma sonuçlarına göre seyahat teknolojisi, kendi müdavimlerini yaratmış durumda. Bavul.com’dan iki kez ve daha fazla bilet alanların oranı yüzde 66. Kullanıcıların yüzde 46’sı  yolculuktan en az bir hafta önce biletini alan erkenciler. Bir hafta ya da daha az süre bilet alan son dakikacıların oranı ise yüzde 54.
 
Yurtdışında en gözde Barselona

Bavul.com, dünya çapında 120 binden fazla otel ve tüm havayollarının uçuşlarını tek adreste buluşturuyor. Bu platformu kullanarak seyahate çıkanların ortalama kalma süreleri yurt içinde 5, yurt dışında 16 gün. Bavul.com müşterileri, bu yıl yurt içinde en çok İstanbul, Ankara ve İzmir’e seyahat ederken yurt dışında Barselona, New York ve Dusseldorf ilk üçte yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ise listenin ilk üçünde Amsterdam, Londra ve Paris vardı.
 
2013’te Turkcell Seyahat ve Bavul.com’u tercih eden gezginler toplam 315 kenti ziyaret etti. Web ve uygulama üzerinden yapılan tatil araması sayısı ise 2,5 milyonu buldu. Bu aramaların yüzde 40’ı mobil cihazlardan gerçekleştirildi.
 
Turkcell’lilerin vazgeçilmez yol arkadaşı

Turkcell’liler, Turkcell Seyahat uygulaması sayesinde THY ve Anadolu Jet uçuşları için online check-in yapabiliyor, yurt dışı konuşma, internet, mesajlaşma ayarlarını kolayca yapıp paket alımı yapabiliyor, uçakların güncel kalkış saatleri, rötar, iptal durumları ve kapı bilgileri için “Uçuş Monitörü”nü takip edebiliyor, bavulunu cepten hazırlayabilmek için “Seyahat Listem” özelliğini kullanabiliyor.
İçerdiği pek çok kullanışlı işlev ve bilgi sayesinde Turkcell’lilerin seyahat öncesi ve seyahat sırasında hayatını kolaylaştıran Turkcell Seyahat, T-.market.com ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim