• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Turkish Cargo büyüme hızında lider oldu

Turkish Cargo büyüme hızında lider oldu
Amerika kıtasında 2012 yılı ilk yarısında Avrupa Havayolları Birliği'ne üye (AEA) havayolları arasında ''yük ton kilometre'' bazında bir önceki yıla oranla yüzde 63,9 oranında büyüme kaydetti.

Turkish Cargo büyüme hızında lider oldu

Amerika kıtasında 2012 yılı ilk yarısında Avrupa Havayolları Birliği'ne üye (AEA) havayolları arasında ''yük ton kilometre'' bazında bir önceki yıla oranla yüzde 63,9 oranında büyüme kaydeden Turkish Cargo, bu oranla Avrupa havayolları arasında büyüme hızında lider oldu.

Amerika kıtasında 2012 yılı ilk yarısında Avrupa Havayolları Birliği'ne (AEA) üye havayolları arasında ''yük-ton-kilometre'' (FTK) bazında bir önceki yıla oranla yüzde 63,9 oranında büyüme kaydeden Turkish Cargo, bu oranla Avrupa havayolları arasında büyüme hızında lider.

Amerika kıtasına ilk uçuşunu 1988'de New York'a gerçekleştiren ve bugün kıtada 3 farklı ülkede 6 farklı noktaya uçan Türk Hava Yolları'nın (THY) aynı noktalara kargo taşıma hizmeti sunan markası Turkish Cargo, geniş gövdeli uçaklarla gerçekleştirilen uçuşların sağladığı kargo kapasitesinin de desteğiyle Amerika kıtasında 2012'nin ilk 6 ayında büyüme rekoru kırdı.
2012 yılı ilk yarısında Avrupa Havayolları Birliği'ne (AEA) üye havayolları arasında FTK bazında bir önceki yıla oranla yakaladığı yüzde 63,9'luk büyüme oranıyla Avrupa havayolları arasında büyüme hızında liderlik koltuğunda oturan Turkish Cargo, Avrupa havayollarının küçüldüğü ve pazar kaybettiği bu dönemde Amerika kıtasında tonaj olarak yüzde 43 büyüme kaydetti.

Turkish Cargo'nun Amerika kıtası çıkışlı 10 milyon 37 bin 804 tonluk taşıma miktarında ilk sırayı Türkiye alırken, bunu, Hindistan, Gürcistan, Kazakistan takip etti. Şirketin, Amerika kıtasına yaptığı 10 milyon 511 bin 114 tonluk taşımanın ise büyük çoğunluğu yine Türkiye'den gerçekleşirken, sıralama Mısır, Hindistan, İsrail ve Çin (Hong Kong) olarak gerçekleşti.
  
-Büyüme, işbirlikleriyle hızlandı-
  
Turkish Cargo Amerika Bölge Müdürü Faik Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılı başında, Türk Hava Yolları'nın büyümesine paralel olarak bölgesel yönetim anlayışını benimseyen Turkish Cargo'nun, Amerika kıtasında bölge yönetim merkezi olarak, ilk uçuşlarını başlattığı ve köklü olduğu New York şehrini seçtiğini belirtti.

Burada oluşturulan yeni yapılanma ile bu büyüme sürecinin yönetildiğini ve kıta Amerika'sında THY'nin varlığının güçlendirildiğini ifade Deniz, büyüme trendinin hızının artarak devamının sağlanabilmesi için yeni işbirlikleri yapıldığını anlattı.

Faik Deniz, ''Bu işbirlikleri havayolları ile Interline, SPA anlaşmaları yaparak kıta içi hava transferleri aracılığıyla yeni pazarlar edinilmesi şeklinde, acenteler ile Preferred Carrier anlaşmaları, özel ikili anlaşmalar yaparak ticari ilişkilerin artırılması şeklinde, kara taşıma firmaları ile hava-kara bağlantı anlaşmaları yaparak hizmet ağının genişletilmesi şeklinde gerçekleştirilmekte'' diye konuştu.
  
-Uçuş noktaları artıyor, filo genişliyor-
  

ABD'de New York, Chicago, Washington DC, Los Angeles, Kanada'da Toronto ve Brezilya'da Sao Paulo şehirlerine yolcu ve kargo taşıyan THY'nin, New York'a günde 3 kez, Los Angeles, Washington DC ve Chicago'ya günde 1 kez, Toronto ve Sao Paulo'ya ise haftada 4 kez uçuş gerçekleştirdiğini dile getiren Deniz, Turkish Cargo'nun da aynı noktalara kargo taşıdığını söyledi.

2012 yılının ilk yarısında sağlanan rekor büyümenin yıl sonuna dek devamının sağlanması ve gelecek yıllarda da sağlıklı büyüme sürecinin yürütülebilmesi için THY'nin bölgedeki varlığının güçlendirilmesini hedeflediklerini kaydeden Faik Deniz, bu bağlamda ekim ayı sonlarında Kanada uçuşlarının haftada 5 sefere çıkarılacağını, 2013 yılı nisan ayı başında ABD'de 5. nokta olarak haftada 4 kez Houston (IAH) uçuşlarının başlatılacağının kesin olarak ilan edildiğini aktardı.

Deniz, 2013 yılı başlarında Güney Amerika'ya gerçekleştirilen Sao Paulo uçuşlarının Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e bağlanmasının planlandığını, ayrıca, kasım ayı sonlarında filoya katılacak yeni A330-200F freighter ile Amerika kıtasında bir noktaya tarifeli kargo seferlerinin başlatılmasının da hedefleri arasında olduğunu ifade etti.

Amerika kıtasında uçuş gerçekleştirilmeyen Meksika, Arjantin, Şili ve Uruguay ülkelerinde Genel Satış Acentesi atanması yoluyla kargo satışı yapılması ve pazarın genişletilmesinin planları arasında olduğunu aktaran Deniz, ''Sonuç itibariyle 2012 yılının ilk 6 ayına çok hızlı başlayan Turkish Cargo'nun hedeflerini gerçekleştireceğini, genç ve dinamik yapılanması ile kıtadaki varlığını daha da fazla hissettireceğini öngörüyoruz'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim