• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Turkish Cargo ve Mars Cargo dijitale geçti

Turkish Cargo ve Mars Cargo dijitale geçti
“e-freight” ismiyle ithalat ve ihracat için gerekli tüm belgelerin dijital ortamda iletilmesini sağlayan sistem Türkiye'de ilk defa Turkish Cargo ile Mars Hava ve Deniz Cargo tarafından kullanılıyor
1 Nisan 2013 tarihinde resmen yürürlüğe giren “e-awb (e-konşimento)” sistemi, ithalat ve ihracat işlemlerinin dijital ortamda çok daha hızlı ilerlemesini sağlayan e-freight sisteminin en önemli ve ilk adımı. Sistem, Türkiye’de ilk olarak sadece Turkish Cargo ve Mars Hava ve Deniz Kargo tarafından uygulanıyor. Dijital sisteme geçiş sürecinde 25 Mart 2013 tarihinde, aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Dubai, İngiltere, Hong Kong ve Seul'un de bulunduğu 9 ülkede pilot uygulama başlatılan sistem ile ilgili maddeleri oluşturmak adına IATA tarafından oluşturulan 21 uluslararası firmanın yer aldığı komitede, Türkiye'den Turkish Cargo ve Mars Hava ve Deniz Kargo yer aldı. Yeni dijital sistem ile amaçlanan, işlemleri daha hızlı ilerleterek olası hataları önceden tespit edip sorunsuz bir süreç sağlamak. Sistem ayrıca gereksiz evrak sarfiyatının önüne geçerek çevreyle dost bir tutum sergiliyor.
 
Mars Hava ve Deniz Kargo adına konuşan Genel Müdür Selmin Kahraman " Bu sistem ile işlemler artık çok daha hızlı. Evraklarda bulunan hatalar, yük teslim edilmeden fark edilebildiği için hem zamandan tasarruf etmiş hem de olası mağduriyetleri engellemiş oluyoruz. Üstelik konşimentolar kağıda basılmadığından proje, hem çevre dostu hem de IATA'nın maliyetleri düşürme beklentisini ciddi anlamda karşılayan bir yatırım olma özelliğine sahip. Öte yandan, sistemi Türkiye'de ilk olarak Turkish Cargo ve Mars Hava ve Deniz Kargo’nun uyguluyor olması bizim için son derece gurur verici. Bu çalışma için tercih edilme nedenimizde, teknolojik olarak kendimizi sürekli yenilememiz ve teknolojiye ciddi yatırımlar yapmamızın önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Örneğin, bu projenin hazırlık çalışmaları yaklaşık 6 yıl sürdü ve bu süre zarfında, kullanılan mevcut sistemleri projeye uygun hale getirmek için önemli çalışmalar gerçekleştirildi." şeklinde konuştu.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim