• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Türkiye, Awacs'a yılın sonunda kavuşacak

Türkiye, Awacs'a yılın sonunda kavuşacak
Türkiye’nin alçak irtifa hava gözetleme zafiyeti son buluyor. Türkiye, Havadan Uyarı ve Erken İhbar (Awacs) uçağına bu yılın sonunda kavuşacak.

 

Edinilen bilgilere göre Barış Kartalı Projesi kapsamında 4 uçağın tesliminde Boeing firmasından kaynaklanan, görev bilgisayarı yazılımı, radar geliştirilmesi gibi başlıca sebeplerden dolayı gecikme meydana geldi. Hazırda ise uçak ların tip test ve değerlendirme faaliyetlerinin devam ettiği öğrenildi. 
 
Habere göre, Söz konusu test ve değerlendirme faaliyetleri, kullanıcı eğitimleri ve ABD ihraç proseslerinin 2013 sonuna kadar tamamlanarak ilk uçak teslimatının 2013 yılı içinde gerçekleştirileceği belirtildi. Test uçuşları süren Awacs en son Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda kullanılmıştı. Uçak sayesinde Karadeniz’den Akdeniz’e, Kafkaslardan Avrupa’ya kadar olan bölgedeki hava hareketliliği Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın harekat merkezine yansıtılmıştı.
 
24 saat havada
 
Hava Kuvvetleri, envanterine geçireceği uçakların ikisini kriz anlarında 24 saat havada tutmayı planlıyor. Uçakların havadayken kuvvetli radarlarıyla izleyeceği bölgelerin başında Ege, Akdeniz, İran ve eski SSCB cumhuriyetleri geliyor. Proje ile Türkiye’nin alçak irtifa hava gözetleme zafiyeti giderilecek.
 
Başkentten izlenecek
 
Test uçuşları süren uçaktan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine toplam 4 adet katılacak. “Barış Kartalı” adlı uçaklar, İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediğine benzer operasyonları anında Ankara’daki Harekat Merkezi’ne yansıtılabilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim