• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye, bilgi teknolojileri merkezi oluyor

Türkiye, bilgi teknolojileri merkezi oluyor
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), görev kapsamına giren bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çeşitli ülkelerden gelen yabancı uzmanlara eğitim veriyor.

Türkiye, bilgi teknolojileri eğitim merkezi oluyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), görev kapsamına giren bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çeşitli ülkelerden gelen yabancı uzmanlara eğitim veriyor. BTK, son 6 yılda 24 ülkeden 132 uzmana Türkiye'de teknoloji eğitimi verdi.

Son olarak BTK İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde ''spektrum düzenlemelerine'' ilişkin uluslararası eğitim programı gerçekleştiren BTK'dan, Eğitim programı kapsamında 15 ülkenin haberleşme sektörlerini düzenleyen kurumlarında çalışan 27 uzman eğitim aldı.

Türkiye ile yabancı ülkeler arasında ikili işbirliği projeleri çerçevesinde şimdiye kadar gerçekleştirilen eğitim programlarına Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Jamaika, İran, Lübnan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Mısır, Moldova, Moğolistan, Senegal, Sudan, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün'den uzmanlar katıldı.

Eğitim programlarında ağırlıklı olarak telekomünikasyon düzenlemeleri, spektrum yönetimi, milli monitör sistemi, piyasa analizleri, mobil cihaz kayıt sistemi, numara taşınabilirliği, piyasa gözetimi laboratuarı gibi alanlarda eğitimler veriliyor.

Eğitim programlarında seminer veren BTK yöneticileri ve uzmanları, Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaptığı düzenlemeleri, başarılı uygulamaları ve birikimlerini konuk uzmanlara aktarıyor.

-''Türkiye son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinde büyük gelişme gösterdi''-

BTK Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojileri alanında büyük bir gelişme gösterdiğini belirterek, birçok ülkenin Türkiye'nin deneyim ve birikimlerinden yararlanmak istediğini ve uzmanlarını eğitim almak amacıyla Türkiye'ye gönderdiğini söyledi.

Bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda İstanbul'u bölgesel eğitim merkezi haline getirmek istediklerini vurgulayan Acarer, şunları kaydetti:

''Şimdiye kadar birçok ülkeyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarını bundan sonra da ülkelerle ikili işbirliği projelerinin sayısını artırarak ve eğitim programlarının içeriğini zenginleştirerek devam ettirme kararlılığındayız. Kendi uzmanlarımızın yanı sıra yabancılardan da kendi alanlarında uzman isimleri konuşmacı olarak çağırmaya başladık. Düzenlediğimiz son programda Birleşik Arap Emirlikleri Düzenleyici Otoritesi'nin spektrumdan sorumlu İcra Direktörü Tariq Al Awadhi seminer verdi. Bundan sonraki eğitim programlarında da farklı ülkelerden uzmanları eğitici olarak davet etmeyi sürdüreceğiz. Hedefimiz İstanbul;u bilgi ve iletişim teknolojileri alanında bölgesel bir eğitim merkezi haline getirmek.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim