• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye - Bulgaristan uçak seferleri artıyor

Türkiye - Bulgaristan uçak seferleri artıyor
Türkiye ve Bulgaristan sivil havacılık yetkilileri, iki ülke arasındaki sefer sayılarının arttırılması ve yeni uçuş noktalarının oluşturulması konusunda mutabakat sağladı.

Türkiye - Bulgaristan arasında uçak seferleri artıyor

Türkiye ve Bulgaristan sivil havacılık yetkilileri, iki ülke arasındaki sefer sayılarının arttırılması ve yeni uçuş noktalarının oluşturulması konusunda mutabakat sağladı.

Türkiye'nin dış hat uçuş ağını genişletmek amacıyla ikili havacılık müzakerelerini sürdüren Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), son olarak Bulgaristan sivil havacılık yetkilileri ile bir araya gelerek mevcut hava ulaştırma anlaşmasını revize etti.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Bilal EKŞİ ve Bulgaristan Sivil Havacılık Otoritesi Uluslararası İlişkiler Başkanı Krasimir NAYDENOV başkanlığındaki heyetler, Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katılımı ile 27-28 Eylül 2011 tarihlerinde Ankara'da ikili havacılık müzakerelerinde bulundu.
 
 
Yapılan görüşmeler neticesinde imzalanan Mutabakat Zaptı'na ile; Türkiye ile Bulgaristan arasında haftalık toplam 42 frekans olan tarifeli yolcu seferleri 56 frekansa yükseltildi.
 
Mutabakat Zaptı'na göre; her iki ülke tarafından tayin edilen havayolu işletmelerinin Sofya hattında haftada 28 frekans ve Varna, Burgaz, Filibe hatlarında haftada 7'şer frekans düzenlemesine imkan tanındı. Ayrıca, Türkiye ve Bulgaristan'da 4'er nokta olarak belirlenen mevcut tarifeli sefer noktalarına, otoriteler arasında mutabık kalınması şartı ile daha sonra belirlenecek 1'er nokta ilave edildi.
 
Tayin edilmiş havayolu işletmelerinin iki ülke arasında nokta kısıtlaması olmaksızın tarifeli kargo seferi yapabilme hakkı ise aynı şekilde muhafaza edildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim