• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye CeBİT'e Milli Partner oldu

Türkiye CeBİT'e Milli Partner oldu
e CeBIT 2011 Türkiye Partner Ülke Katılımı İşbirliği Protokolü, fuarın milli organizasyonunu gerçekleştirecek İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Deusche Messe arasında imzalandı.

Türkiye CeBİT'e Milli Partner oldu

e CeBIT 2011 Türkiye Partner Ülke Katılımı İşbirliği Protokolü, fuarın milli organizasyonunu gerçekleştirecek İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Deusche Messe arasında imzalandı.

İTO'da düzenlenen protokol imza töreninde konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, yüksek teknolojinin ve bilişimin simge isimlerinden Almanya'da gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Fuarı'nda Türkiye'nin 2011 yılında partner ülke olarak yerini alacağını belirterek, 1-5 Mart 2011 tarihleri arasında Hannover'de yapılacak fuarla Türkiye'nin teknolojik yolculuğunda çok önemli bir kilometre taşını daha geride bırakacağını söyledi.

İTO olarak son 5 yıl içinde 3 önemli fuara Türkiye'nin partner ülke olarak katılmasını sağladıklarını anımsatan Yalçıntaş, 2007'de Hannover Sanayi Fuarı'nda, 2008'de Frankfurt Kitap Fuarı'nda, 2009'da da Anuga Gıda Fuarı'nda ortak ülke olarak bulunulduğunu, 3 fuarın da hem Türkiye'nin tanıtımı hem de iş adamlarının yeni işbirlikleri sağlaması bakımından oldukça başarılı geçtiğini anlattı.

Yalçıntaş, Türkiye'nin şimdi de CeBIT Bilişim Fuarı'na partner ülke olarak katıldığını ifade ederek, ''Türkiye ekonomisi için, Türk iş adamlarının önünü açmak için çok önemli hizmet gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Teknolojinin çağlar boyunca toplum ve ülkelerin gelişmesinde itici rol oynadığına işaret eden Yalçıntaş, teknolojiyi verimli ve doğru kullanan toplumların sadece ekonomi ve ticarette değil, siyasi ve askeri alanlar başta olmak üzere birçok alanda öncü toplumlar olduğunu anlattı.

Türkiye'nin gelecek 10 yıl içinde ve özellikle Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına kadar gelişmiş bir ülke olmak için yapacağı tek şey olduğunu dile getiren Yalçıntaş, ''O da kendi teknolojisini üreten, gelişmiş bir sanayiye sahip ülke olmaktır'' dedi.

Türkiye'nin teknolojik gelişimindeki büyük hayalleri için CeBIT Fuarı'na partner ülke olmakla son derece önemli bir fırsat yakaladığının altını çizen Yalçıntaş, şunları söyledi:

''Bu fuarda partner ülke olmak niçin bu kadar önemlidir? Sanırım rakamlar bu önemi anlatmak için yeterli olacaktır. Rakamlardan önce Alman Filozof Immanuel Kant'ın şu sözlerini hatırlatmak isterim; 'İnsanlar ışığı görmez, ışıkla görür'. İşte bu fuarın önemi de burada yatıyor. İlerleme ve kalkınmayı görmek için ihtiyaç duyduğumuz ışık, bu fuardadır. 2010 yılında Hannover'de düzenlenen CeBIT Fuarı'nı 83 farklı ülkeden 350 bin teknoloji tutkunu ziyaret etti. Fuarı 5 bine yakın medya mensubu izledi. 224 bin 800 metrekarelik sergi alanına sahip fuarda, 4 bin 157 firma stant açtı. Aynı zamanda yaklaşık 10 milyar avroluk yatırım hacmi gerçekleşti. CeBIT 2010'da 100 delegasyon bulundu ve 6 milyon iş bağlantısı yapıldı.''

CeBIT 2011'de Türkiye'nin, bilişim teknolojilerinde geldiği seviyeyi gösterme imkanı bulacağına dikkati çeken Yalçıntaş, fuarın Türk firmalarının daha büyük ufuklar için yeni fırsatlar elde etmesini sağlayacağını, büyük işbirlikleri ve ortaklıklar için çok önemli bir platform oluşturulacağını anlattı.

Yalçıntaş, ''Böylece ülkemizin tanıtımına ve sektörümüzün güçlenmesine kalıcı katkı vermiş olacağız. Türkiye, 3 bin metrekarelik sergi alanıyla fuara katılacak'' dedi.

Aşağı Saksonya Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Müsteşarı Oliver Liersch de Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin uzun geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, iki ülkenin önemli ticari partner olduğunu söyledi.

Fuarın, Türk bilişim şirketleri için mükemmel bir platform olacağını vurgulayan Liersch, şirketlerin bu fuarla global pazarlara ulaşabileceğini, bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon alanında daha da ilerleyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından CeBIT 2011 Türkiye Partner Ülke Katılımı İşbirliği Protokolü, Yalçıntaş ile Liersch tarafından imzalandı.

Verilen bilgiye göre, milli organizasyonu İTO tarafından gerçekleştirilecek fuarın resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yapması bekleniyor.

Fuarda şirketler arası tüm ilişkiler İTO ve Deutsche Messe aracılığıyla yürütülecek.

-TÜBİSAD İLE BITKOM DA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI-

Bu arada, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile Almanya'daki muadil kuruluşu BITKOM arasında da ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde bilgi ve iletişim teknolojileri alanında işbirliğini içeren bir anlaşma imzalandı.

Anlaşma çerçevesinde CeBIT 2011'in ilk gününde Türk-Alman ICT Zirvesi gerçekleştirilecek. Zirveye, Türk ve Alman hükümet yetkilileri ile bilişim sektörü temsilcileri katılacak.

Anlaşmaya göre ayrıca 2011 yılında ortak workshoplar, konferanslar, şirket görüşmelerinin yanı sıra bir de Türk gecesi düzenlenecek.

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy, imza törenindeki konuşmasında, Almanya ile otomotiv, kimya, makine, tekstil alanlarında yakalanan ticari başarıyı bilişim alanında da yakalamak, ellerinde bulunan potansiyeli harekete geçirmek istediklerini söyledi

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim