• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye, denizcilikte hakettiği yerde değil

Türkiye, denizcilikte hakettiği yerde değil
Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Türkiye’nin denizcilik sektöründe hak ettiği yerlerde olmadığını söyledi.

Atakaş: "Türkiye, denizcilikte hakettiği yerde değil "

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Türkiye’nin denizcilik sektöründe hak ettiği yerlerde olmadığını söyledi.

Merhum kardeşi Sefa Atakaş adına yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nde Mantı Günü'nde konuşan hayırsever iş adamı Recep Atakaş en büyük hayalinin burada okuyan öğrencilerin başarılı denizciler olarak Türk denizciliğine katkı sunmaları olduğunu söyledi. Sorunların çözüm noktasında bir araya gelmenin çok önemli olduğunu söyleyen Atakaş, "Evlatlarınız bizim için çok değerlidir, onların sağlıklı, vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için bizler ve sizler üzerimize düşen görevleri yapmamız gerekmektedir. Bunun için her zaman bir araya gelin öğretmenlerle görüşün, okulunuzun öğrencileriniz bir sorunu varsa birlikte hareket edin. Bu konuda bende her zaman sizlerin yanınızda olacağım. Buradan mezun olan çocuklarımız hayata atıldıklarında başarılı olsunlar ülkeye faydalı bir vatandaş bir insan olarak yetişsinler en büyük amacımız bu. Lise çağı çok önemlidir bu dönemde öğrenci iyi bir terbiye eğitim ve girişimcilik ruhu alamazsa hayattaki başarı oranı düşer. Sizlerden rica ediyorum okulunuza sahip çıkın. Bu okul sizlerin okulu. Biz bu okulu yaptık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ettik. Bu okul, burada eğitim gören öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerindir. Okulunuza ne kadar sahip çıkarsanız öğrencilerinizde hayatta o kadar başarılı olurlar" şeklinde konuştu.

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin denizcilikten yeteri kadar pay almadığının altını çizen Atakaş şunları söyledi:

"Bu okulu Denizcilik Meslek Lisesi yapmamızın iki sebebi var. Bunlardan biri ülkemizin denizcilikten yeterli ekonomik payı bugüne kadar alamamış olmasıdır. Bunun sebebi denizciliğe yeterli önemi vermeyişimizdendir. Bu nedenle bu okulu açtık. Bu konuda bize destek olan İskenderun Deniz Ticaret Odası'na teşekkür ediyorum. Bir Yunanistan kadar olamıyoruz ne yazık ki, Yunanistan bizden 5 kat daha küçük bir ülke ama bizden 10 kat daha fazla denizcilikte bizden ileride. Kurduğumuz okullarla yetiştirdiğimiz çocuklarımızla gelecek yıllarda denizcilikte hak ettiğimiz yerlere geleceğimize inanıyorum. Açıklayacağım ikinci sebep ise ülkemizin genç nüfusu çok fazla ama gençlerimizin önemli bir kısmı hem eğitimsiz hem de meslek sahibi olmaması, bizleri çok iyi biliyoruz bunları, hayatımızda ve mesleki yaşantımızda çok iyi görüyoruz. Bu nedenle okulumuzu Anadolu meslek lisesi yaptık ki gençlerimiz meslek edinsinler. Üniversite okumasalar dahi liseyi bitirdiklerinde meslek sahibi olarak hayata devam edebilsinler. Bu yüzden okulumuzu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi yaptık. Benim en büyük hayalim buradan mezun olan gençlerimizi gemi mühendisi, tersane mühendisi, iyi bir armatör başarılı bir kaptan olarak görebilmektir. Bunun için öğretmenlerimize, velilerimize büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizi girişimci ruhla yetiştirmemiz gerekiyor bunu öğretmenlerimizden ve ailelerinden rica ediyorum. Öğrencilerimize girişimcilik ruhunu aşılayalım."

Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği Başkanı Saim Öztaş bir öğrenci ile birlikte Hayırsever İş Adamı Recep Atakaş'a çiçek takdim etti. Öğrencilerin müzik dinletisi eşliğinde hazırlanan mantı misafirlere ikram edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim