• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye, denizde iki ülkeyi örnek alacak

Türkiye, denizde iki ülkeyi örnek alacak
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Birleşik Krallık Sınır Ajansı ve Alman Gümrük Teşkilatı ile yürüttüğü “Deniz Operasyonları” Eşleştirme Projesi’nin resmi açılışı yapıldı.

Türkiye, denizde iki ülkeyi örnek alacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın Birleşik Krallık Sınır Ajansı ve Alman Gümrük Teşkilatı ile yürüttüğü “Deniz Operasyonları” Eşleştirme Projesi’nin resmi açılışı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, İngiltere Büyükelçisi David Reddeway, İngiltere Sınır İdaresi Sınır Gücü Birimi Başkanı Brodie Clark, AB Türkiye Delegasyonu ve Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin temsilcilerinin katılımıyla 21 Temmuz Perşembe günü Ankara’da yapıldı.

“Deniz Operasyonları” Eşleştirme Projesi ile Avrupa Birliği’nin sınır kontrolleri konusunda en yetkin idareleri olarak gösterilen İngiliz Sınır İdaresi ve Alman Gümrük Teşkilatı’nın deniz ve liman konularındaki tecrübelerinden yararlanılacak. Projeyle denizlerde kaçakçılıkla mücadelede kurumsal ve teknik altyapı ile kapasitenin geliştirilmesi ve deniz yoluyla gerçekleştirilen sınır ötesi suçlarla daha etkin mücadele hedefleniyor.

AB Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2009 Yılı Programlaması kapsamında sunulan Deniz Operasyonları Eşleştirme Projesi, 15 aylık bir süreci kapsıyor ve toplam bütçesi 800 bin Euro. Proje kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve yabancı uzmanların katılımı ile Türkiye, İngiltere ve Almanya’da, deniz
operasyonlarının daha etkin ve verimli hale getirilmesine dönük eğitim, çalıştay, staj programları ve çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Açılışta bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız “Avrupa Birliği’ne aday bir ülke olarak katılım öncesi uyum çalışmalarında bakanlık olarak öncelik verdiğimiz konu AB müktesabatını benimseyecek ve uygulayacak kurumsal bir yapılanmanın tesisidir. Bugüne kadar bakanlığımızca, mevzuat uyum çalışmalarına, idari kapasitenin geliştirilmesine, eğitim sisteminin iyileştirilmesine, entegre tarife yönetim sistemine uyuma, yeni bilgisayarlı transit sistemine uyuma, sonradan kontrole, eğitim ve laboratuarlara ilişkin birçok eşleştirme projeleri hazırlanmış ve başarıyla yürütülmüştür. Müsteşarlığımız tarafından hazırlanmış olan ve Avrupa komisyonu tarafından kabul edilen projelerimizin mali karşılıkları toplamı yaklaşık 80 milyon eurodur. Resmi açılışını yapmakta olduğumuz “Deniz Operasyonları” konulu proje ile Birleşik Krallık Sınır Ajansı ve Alman Gümrük Teşkilatı’nın, deniz ve liman konularında tecrübelerinden yararlanmayı hedefliyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim