• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Türkiye en hızlı büyüyen ikinci yat ülkesi

Türkiye en hızlı büyüyen ikinci yat ülkesi
Türkiye'nin ihracatta ‘yat ülkesi' Finlandiya'yı geçtiği ve son 8 yıldaki ihracat artışında Çin'den sonra dünyada ikinci olduğu belirtildi.

Türkiye en hızlı büyüyen ikinci yat ülkesi oldu

Türkiye'nin ihracatta ‘yat ülkesi' Finlandiya'yı geçtiği ve son 8 yıldaki ihracat artışında Çin'den sonra dünyada ikinci olduğu belirtildi.

İngiliz Financial Times gazetesi, geçen cuma günü açılan ve 9 gün sürecek olan ‘Southampton Yat Fuarı' ile ilgili olarak "Önde gelen yat ihracatçıları" başlıklı bir inceleme yayımladı. İngiltere'nin yılda 1 milyar dolardan fazla ihracatla bu alanda dünyanın en büyük üçüncü ülkesi olduğunu belirten gazete, bunun küresel yat ihracatının yüzde 10'una karşılık geldiğini kaydetti. Son 10 yılda İtalya, ABD'nin önünde dünyanın bir numaralı yat ihracatçısı olduğuna işaret eden gazetenin incelemesinde, "ABD'nin ihraç ettiği yatların birim başına değeri, İtalya ve İngiltere'nin sattığı yatlardan daha düşük, ancak ABD'nin ihracatının toplam değeri diğer önde gelen ülkelerden daha hızlı arttı, Türkiye ve Çin hariç" denildi.

BAŞ VE KIÇTAKİ SUYUN DENGEDE OLMASI UMUDU

Yat ihracatının dünyada gelişen bir iş kolu olduğuna dikkat çekilen incelemede, 2008'de hesaplanan toplam 18 milyar dolarlık hacmin, 2000 yılındaki rakamın üç misli olduğunu, ancak küresel ihracatın 2009'da durgunlaşıp 11.5 milyar dolara düştüğünü ifade edildi. İncelemede, "İhracat şimdi toparlanma sinyalleri verirken Southampton'daki yatçılar ekonominin başta ve kıçta çektiği suyun dengede olmasını umacak" yorumu yapıldı.

İncelemeye göre, Türk yatçılığı büyümede dünya yatçılığının iki büyük ülkesi Amerika ve Finlandiya ile rekabet ediyor. Türk yat sanayi, 2009 yılında ihracatta, "yat ülkesi" Finlandiya'yı geçti. Türkiye aynı zamanda yat ihracatını 2000'den bu yana Çin'den sonra en fazla artıran ülke oldu. Çin yat ihracatını 10, Türkiye ise 9 kat artırdı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim