• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye, 'GIFAS'a ev sahipliği yapıyor

Türkiye, 'GIFAS'a ev sahipliği yapıyor
Fransa Cumhurbaşkanı Francoise Hollande'ın ziyaretinin ardından Fransa ve Türkiye arasındaki gelişen ilişkilere paralel olarak Türkiye, şimdi de Fransız havacılık ve savunma sanayisine ev sahipliği yapıyor.

60 şirket, 3 ticari birlik (sivil havacılık ve savunma sanayi havacılık grubunu içeren GIFAS, deniz savunma grubunu içeren GICAT ve yer grubunu içeren GICAN), Ulusal Havacılık Araştırma Merkezi (ONERA) ve Uzay Vadisi kümelenmesini kapsayan 90 kişilik Fransız Heyeti 25 Şubat tarihinde İstanbul’a geldi. Airbus Group, Safran and Thales gibi büyük şirketlerden, KOBİ'ler için ekipman üreticilerine kadar tüm katılımcı firmalar, Fransız sanayi kollarının tamamını temsil ediyor. Müşteri, iş ortağı ve tedarikçi arayışı ile 4 gün boyunca Türkiye'de kalacak heyet, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Sakarya’da Türk meslektaşları ile biraraya geliyor.

DGA (SSM’nin Fransız eşdeğeri) ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından organize edilen Türk-Fransız Sanayi Günü, 27 Şubat Perşembe Günü Sheraton Hotel Ankara’da Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ile Fransız Silahlanma Birliği adına Laurent Collet-Billon himayesinde gerçekleşti. Türk-Fransız Sanayi Günü süresince organizasyona ev sahipliği yapan SaSaD Başkanı Kudret Önen, GIFAS Başkanı Marwan Lahoud ve ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK) yöneticileri Fransız ve Türk şirketleri arasındaki işbirliklerini içeren örnek sunumlar eşliğinde konuşma yaptılar.

GIFAS ve Türk partneri SaSaD tarafından düzenlenen bu ziyaretin amacı, iki sanayi arasında dünya çapında küresel konumları ile orantılı uzun dönemli ikili ilişkiler kurmak. Bu doğrultuda SaSaD ve GIFAS aralarındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Türk-Fransız Sanayi Günü'nde bir mutabakat muhtırası imzaladı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim