• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Türkiye ile Icao arasında mutabakat muhtırası imzalanacak

Türkiye ile Icao arasında mutabakat muhtırası imzalanacak
Türkiye ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) arasında işbirliğinin arttırılmasına yönelik mutabakat muhtırasını imzalanacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yapılan açıklamada, ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin'in 16-22 Şubat tarihlerinde Türkiye'de resmi ziyarette bulunacağı ifade edildi. Bunun, ICAO'dan Türkiye'ye genel sekreter düzeyinde yapılacak ilk resmi ziyaret olacağının belirtildiği açıklamada, Benjamin'in, Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacağı, SHGM'yi ziyaret edeceği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından kabul edileceği kaydedildi.

Görüşmelerde Türkiye-ICAO ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye'nin 2016 ICAO konsey üyeliği adaylığının öncelikli konular olarak ele alınacağının belirtildiği açıklamada, Elvan ve Benjamin tarafından Türkiye-ICAO arasında işbirliğinin arttırılmasına yönelik mutabakat muhtırasının imzalanacağı ifade edildi.

Açıklamada, imzalanacak mutabakat muhtırasının içeriğine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Mutabakat muhtırası tarafların havacılık eğitimi alanında yakın işbirliği yapmasını, oluşturacakları bir program çerçevesinde gelişmekte olan ülkelerden her yıl 20 kursiyere ülkemizde eğitim verilmesini, her sene ülkemizden iki uzmanın ICAO sekretaryasında görevlendirilmesini, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne mensup uzmanlarımızın, çeşitli ülkelere yapılacak ICAO denetimlerine gözetmen veya denetçi olarak katılmalarını, ülkemizin Afrika Havacılık Emniyeti Kapsamlı Bölgesel Uygulama Planına ve Afrika Sivil Havacılık Sektörü İnsan Kaynakları Gönüllü Kalkınma Fonuna katkıda bulunmasını öngörmektedir.

Mutabakat muhtırasında öngörülen eğitim programından ağırlıklı olarak Afrika ülkelerinin yararlandırılması planlanmaktadır. Bu nedenle sözkonusu mutabakat muhtırası  sadece Türkiye-ICAO ile ilişkilerinin geliştirilmesine değil, aynı zamanda Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizin güçlenmesine ve 42 şehrine uçuş yaptığımız Afrika kıtasında sivil havacılığın gelişime de olumlu katkı sağlayacak."

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim