• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye ile vizeyi kaldıran 66. ülke olacak

Türkiye ile vizeyi kaldıran 66. ülke olacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuveyt ve Katar ziyaretinde bir vize müjdesi daha geldi.

Türkiye ile vizeyi kaldıran 66. ülke olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuveyt ve Katar ziyaretinde bir vize müjdesi daha geldi. Dün Cumhurbaşkanı Gül'ün Yemen ziyaretinde vizelerin kaldırılacağı bildirilmişti. Böylece Türkiye ile 66 ülke vizeleri kaldırdı.

Başbakan Erdoğan, Kuveyt’le vizelerin kaldırılması için mutabakat sağlandığını, bununla ilgili imzaların kısa sürede atılacağını açıkladı. Kuveyt ile birlikte Türkiye ile karşılıklı vizeyi kaldıran ülke sayısı 66'ya çıkacak.

Türkiye-Kuveyt İş Forumu toplantısına katılan Erdoğan, “Biz vizeyi sınırda Kuveytli tüm vatandaşlara veriyoruz. Şimdi gerek Kuveyt sınırda, gerek Türkiye sınırında karşılıklı olarak halklar inşallah vize almadan geçebilecekler.

Sınırda bu işler görülecek. Böylece gidiş gelişler hızlanmış olacak. Halklarımızın kaynaşması daha iyi konuma gelmiş olacak. Kardeşliğimizin gereği de bu.

Bunlar bu şekilde devam ederken vizelere takılıp kalırsak vay halimize. İşadamlarımızın bu yoğun ilgisi, açıkçası Kuveyt ile iş yapma arzusu iradesi ortada” dedi.

Başka yer aramayın

Alt, üst yapı noktasında Türk müteahhitlik sektörü Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını belirten Başbakan Erdoğan, şu bilgileri verdi:

“5 bin 600 projeyi dünyada bitirmiş olan böyle bir deneyime sahip Türkiye var. Her alanda rahatlıkla, ispatı vücut etmiş olan bir sektör. Öyleyse çok daha farklı yerleri aramanın da anlamı yok.

Bunu söylerken ticari noktada menfaati düşünmeyecek miyiz? Tabiiki düşüneceğiz. Bunu kazan kazan anlayışıyla yapalım, ama bunun yanında bizim kollektif bir dünyamız var bunu da ihmal etmeyelim.”

Bu rakamlar yakışmıyor

2002’de Türkiye’nin kuveyte ihracatının 139 milyon dolar olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi: “2010 Aralık sonu itibariyle son rakamları almadık ocak-kasım arası 362 milyon dolar.

Kuveyt’e geliyoruz. Toplamda 600 milyon dolar. Bu Türkiye ile Kuveyt’e yakışmıyor. Aşarız biz bunları. Aktörler burada. İşadamları burada. Biz de önünüzde ne kadar engel varsa, taşlar varsa biz de o taşları temizleyeceğiz, yeter ki siz yürüyün.

Biz o taşları temizleyeceğiz. Niye? Biz kendimizi birbimizi farklı görmüyoruz. Aramızdaki siyasi. Ekonomik, ticari, medeniyet noktasındaki dayanışmamız bizi çok farklı bir yere taşıyacak. Onun için bunu başarmamız lazım.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim