• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye-İran İş Forumu'nda ayrımcı uygulamalara dikkat çekildi

Türkiye-İran İş Forumu'nda ayrımcı uygulamalara dikkat çekildi
Türkiye-İran İş Forumu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bakanlar ve iki ülke işadamlarının katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında Türkiye-İran arasında Ocak ayında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girmesinin, ticaret rakamlarında rekor seviyelere ulaşılmasına katkı sağlayacağını bildirdi. Hisarcıklıoğlu "Ülkelerimiz arasında Ocak ayında imzalanan tertipli ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesi ikili ticaret rakamlarında rekor seviyelere ulaşmamıza katkı sağlayacak. Türk iş dünyası olarak, İran'la yaptığımız ticarette en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de taşımacılık. Özellikle Türk kamyonlarına uygulanan farklı uygulamaların özellikle Türkiye ile İran arasındaki ikili ticaretimize sekte vurmaktadır. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani'den beklentimiz hava yolundaki sorunları çözdüğü gibi bu alanda da çözüm için gerekli girişimin başlatılmasıdır" dedi.

“İpek Yolu yeniden canlandırılmalı" 

Hisarcıklıoğlu ayrıca, hem ikili hem de transit geçişlerde Türk taşımacılardan 750 dolara varan yakıt farkı alınmasının ikili ticarete sekte vurduğuna dikkati çekti.
 
İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması sürecinin de gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Türkiye ile İran'ın dostluğu kadimdir. Bizim için başarının şifresi birlik ve beraberliktir. İşte bu forumun gerçekleşebilmesi, iş adamlarımızın ilgisi, ülkelerimiz arasında hayat bulacak olan daha güçlü bir birlik ve beraberliğin mesajıdır. Hem ülkelerimizin liderleri olarak sizler hem de biz iş adamları bu noktada büyük sorumluluk taşıyoruz. Halklarımızın geleceği, bizlerin gayretlerine ve birliğine bağlı." dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim