• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Türkiye kendi helikopter filosunu kuracak

Türkiye kendi helikopter filosunu kuracak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Müsteşarlığı ile birlikte müracaat ederek helikopter filosu kuracak.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Yeni helikopter alımı için Milli Savunma Bakanlığı Savunma Müsteşarlığı ile birlikte müracaat ettik, parasını da aktardık. Helikopterlerimiz iki yıl içerisinde gelmeye başlayacak'' dedi.
 
Bakan Eroğlu, Muğla Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın Türkiye ve dünyanın göz bebeği olduğunu, bu nedenle bakanlığın büyük yatırımlarla Muğla'ya destek vermeye devam ettiğini söyledi.
 
Türkiye'nin 2012 yılında yangınla mücadele çalışmalarında başarılı bir sezon geçirdiğini vurgulayan Eroğlu, dünyada çok büyük yangınlar olmasına rağmen Türkiye'nin başarılı bir sezon geçirdiğini ve şu ana kadar 8 bin 500 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti.
 
Orman yangınlarında özellikle Akdeniz ülkeleri içerisinde en düşük orana sahip olduklarını ifade eden Eroğlu, ''Çok başarılıyız. Fransa'da bizim 3 katımız, İspanya ve Portekiz'de 10-12 katımız kadar alan yandı. Bizde ise bu rakam sınırlı. Akdeniz ülkeleri içinde diğer ülkelere göre en düşük oranda biz varız'' diye konuştu.
 
Muğla'nın da bu sene çok başarılı bir yıl geçirdiğini ve sadece 217 hektar alanın zarar gördüğünü kaydeden Eroğlu, ''Eskiden bu rakam daha fazlaydı. Ama aldığımız önlemler sayesinde daha başarılı hale geldik. Geçmişte 45 dakikada ulaşılabilinen bir yangına artık 13 dakikada müdahale ediyoruz. Bu sene çok sıcak ve kurak geçti. Başka sebepler de oldu. Onlara rağmen başarılı bir sezon geçirdik'' diye konuştu.
 
Bakan Eroğlu, yangınla mücadelede hava araçlarının önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
 
''Yeni helikopter alımı için Milli Savunma Bakanlığı Savunma Müsteşarlığı ile müracaat ettik, parasını da aktardık. Helikopterlerimiz iki yıl içinde gelmeye başlayacak. Havadaki faaliyetleri de Türk Hava Kurumu ile anlaşarak helikopter alıp işletmesini onlara vermek suretiyle veya işletmesini ihale etmek suretiyle yapmayı düşünüyoruz. Çünkü orman teşkilatının asli faaliyetleri dışında başka bir faaliyet yapması bana göre doğru değil. Dolayısıyla ormancılık faaliyetlerinin ikinci sıraya düşmemesi gerekir.''
 
Türkiye'nin iki yıl içinde kendi filosunu kuracağını anlatan Eroğlu, şöyle dedi:
 
''Yangınla mücadele helikopterİ bulmakta da zorlandık. Çünkü İspanya, Fransa, Yunanistan, Portekiz ve İtalya'da çok büyük yangınlar çıkınca piyasadaki helikopterleri kapattılar. Dolayısıyla biz mevcutlarla yetinmek zorunda kaldık. Her yerde kaza olabiliyor. Ama biz helikopterleri kontrol ediyoruz, bakımlarına riayet ediyoruz. 2 yıl sonra Türkiye kendi helikopter filosunu kurduğunda artık kiralık helikopterlere ihtiyaç kalmayacak. Şu anda 47 adet amfibik uçak ve helikopterler var. Ayrıca Türk Hava Kurumu'nun küçük uçakları var. Tamamını yenileyeceğiz.''
 
Bir gazetecinin ''geçici orman işçilerini kadro verilecek mi-'' sorusunu Bakan Eroğlu, ''Şu anda kadro verilmesiyle ilgili bir çalışma yok. Çünkü onlar, adı üstünde mevsimlik işçi. Artık onları da kurayla belirliyoruz. Bu alımları yaparken hiçbir haksızlık olmaması için kura çekiyoruz, torpilsiz alım yapıyoruz. Dolayısıyla bu yıl mevsimlik işçilere kadro verilmesiyle ilgili bir çalışma yok'' şeklinde cevapladı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim