• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Türkiye, korsanlığa kapsamlı yaklaşıyor

Türkiye, korsanlığa kapsamlı yaklaşıyor
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Somali açıklarında korsanlık sorununa kapsamlı bir bakış açısıyla yaklaştığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla da uyumlu olarak Somali açıklarında korsanlık sorununa kapsamlı bir bakış açısıyla yaklaştığını ve korsanlığın asıl nedenlerinin denizde değil, karada olduğu bilinciyle, Somali'ye yönelik insani ve kalkınma yardımlarına özel önem atfedip, yetenek geliştirme çabalarına katkıda bulunduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının deniz haydutluğuyla mücadele kapsamında görev süresinin bir yıl uzatılması hakkında bir açıklama yaptı. Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde 2009 yılı başından beri deniz haydutluğuyla mücadele amacıyla faaliyet gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurları görev süresinin, TBMM Genel Kurulu kararıyla bir yıl uzatıldığını kaydeden Bakanlık, "Deniz haydutluğu/korsanlık eylemleri bir uluslararası güvenlik meselesidir. Bu sorun, sadece uluslararası can ve mal emniyetini tehdit etmekle kalmayıp, uluslararası deniz taşımacılığı ve seyir serbestisini de olumsuz etkilemektedir. Deniz haydutluğu/korsanlık ve silahlı soygun ile mücadelede uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine özel önem atfeden ülkemiz, bu alandaki tüm çabaları desteklemektedir. Bu çerçevede, 2009 yılından beri bölgede bir fırkateynimiz görev yapmaktadır" bilgisini verdi.

Dışişleri, "Ülkemiz ayrıca, "Somali Açıklarında Korsanlıkla Mücadele Temas Grubu' tarafından tesis edilen Emanet Fonu'na maddi katkı sağlamış olup, 2013 yılında bu grubun Kurul üyeliğini de yapmıştır. Öte yandan ülkemiz, BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla da uyumlu olarak Somali açıklarında korsanlık sorununa kapsamlı bir bakış açısıyla yaklaşmakta ve korsanlığın asıl nedenlerinin denizde değil, karada olduğu bilinciyle, Somali'ye yönelik insani ve kalkınma yardımlarına özel önem atfetmekte, yetenek geliştirme çabalarına katkıda bulunmaktadır" dedi.

Dışişleri, Türkiye'nin uluslararası toplumla işbirliği halinde, Somali'ye ve Somali halkına yönelik insani, güvenlik ve kalkınma alanlarındaki kapsamlı yardımlarını kararlılıkla sürdüreceğini, korsanlıkla mücadeleye katkıda bulunmaya devam edeceğini bildirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim