• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Türkiye koyları milyarderden geçilmiyor

Türkiye koyları milyarderden geçilmiyor
Türkiye'nin cennet koyları dünya jet setinin istilasına uğradı. Su gibi para harcayan milyarderler yat kiralama şirketlerini ihya etti.

Türkiye koyları milyarderden geçilmiyor

Siyasi istikrar ve küresel krizde gösterdiği ekonomik performans, Türkiye’yi sadece yatırımcıların gözünde popüler yapmadı. Starlardan milyarder işadamlarına kadar dünyaca ünlü isimlerin, mavi tur için dümeni Türkiye’ye kırmalarına da neden oldu. Geçmiş yıllarda özellikle Yunan adalarına akın eden dünya jet seti, kriz olan ülkelerde yaptıkları lüks harcamaların tepki çekmesinden korktukları için Türkiye’nin koylarında stres atıyor. Yat kiralama şirketleri VIP müşterilerden gelen talebin yüzde 80 artması üzerine kriz nedeniyle bu yıl Yunanistan’da limana demirli kalan tekneleri bile kiralamaya başladı.

Hedef olmak istemiyorlar

Begüm Yatçılık’ın sahibi Begüm Doğulu, “Yabancı VIP müşterilerden gelen talep patladı. Bu kesim lüks tüketimleriyle dikkat çekiyor. Daha önce tatil yaptıkları birçok ülkede ekonomik kriz var. Buralarda hedef olmamak için Türkiye’ye yöneldiler. Şu ana kadar 100’ün üzerinde kiralama yaptık. Talebe yetişmek için Yunanistan’dan da 13 tekne kiraladık” açıklamasını yapıyor. Gulet Bookers Genel Müdürü Fatih Öztarakçı da “Tüm müşterilerimiz Forbes’un dünya milyarderleri listesinden” diyor.

Bodrum’a gelen dünyaca ünlü top model Naomi Cambell, sevgilisi Rus milyarder Vladislav Voronin ile birlikte mavi yolculuğa çıkmak için bir haftalığı 175 bin euro olan lüks yat kiraladı.

Önümüzdeki günlerde mavi yolculuğa çıkacaklar arasında Bahreyn Prensi, Suudi Arabistan Kralı ve ünlü bir parfüm şirketinin sahibi var. Bahreyn Prensi 7 günlük Çeşme, Göcek turu için tekne kiraladı. Suudi Arabistan Kralı ise 140 metrelik özel teknesiyle tatile çıkacak, tüm lojistik desteği Türk şirketlerinden alacak.
Geçen yıl kanser tedavisi gören Michael Douglas, eşi Catherine Zeta-Jones ve Brezilyalı model Guisela Rhein de Türkiye’yi tercih eden ünlü isimlerden.
Suudi Arabistan Güvenlik Konseyi Başkanı Prens Bandar Bin Sultan Bin Abdulaziz Al Saud da eşi ile birlikte Bodrum’dan günlüğü 15 bin euro olan bir yatla mavi yolculuğa çıktı.

Deniz ortasında yürüyüş bandı istiyor

Gelenler dünyaca ünlü zenginler olunca istekleri de özel oluyor. VIP tatilcilerin kimi denizin ortasındayken yürüyüş bandı, kimi ise 1000 gül talep ediyor.

100 bin euro harcayıp 10 bin euro bahşiş veriyorlar
Lüks motoryat ve gulet kiraları günlük 10 bin eurodan başlıyor. Kiralamanın yanı sıra VİP tatilcilerin harcamaları da oldukça yüksek. Tatilcilerin bir turda kişi başına yaptıkları harcama 15-20 bin euroyu buluyor. Bir teknenin bir haftada kiralama dışında bıraktığı para 100 bin euronun üzerinde. Bıraktıkları bahşişlerde oldukça hatırı sayılır. Geçen günlerde Türkiye’de tatil yapan dünyaca ünlü bir şirketin CEO’su 6 kişilik ekibe 10 bin euro bahşiş bıraktı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim