• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye, kruvaziyer turizminde büyüyor

Türkiye, kruvaziyer turizminde büyüyor
Dünyanın en büyük kruvaziyer firması olan Royal Caribbean'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı John F. Tercek, yabancı kruvaziyer yatırımcısının önündeki en büyük engelin bürokrasi ve belirsizlik olduğunu söyledi.

Türkiye, kruvaziyer turizminde büyüyor

Dünyanın en büyük kruvaziyer firması olan Royal Caribbean'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı John F. Tercek, yabancı kruvaziyer yatırımcısının önündeki en büyük engelin bürokrasi ve belirsizlik olduğunu söyledi.

Kruvaziyer gemilerine hizmet veren Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner ise Türk limanlarının yetersizliğine dikkat çekti. Türkiye'nin kruvaziyer firmalarına hizmet veren en büyük acentesi olan Tura Turizm, Ege Bölgesi Rehberler Toplantısı düzenledi. Kuşadası'ndaki Pine Bay Holiday Resort Otel'de 2010 yılı çalışmalarının değerlendirildiği ve 2011 çalışma sisteminin ele alındığı toplantıya Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner ile dünyanın en büyük kruvaziyer firması olan Royal Caribbean'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı John F. Tercek de katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan John F. Tercek, Türkiye'nin kruvaziyer turizminde istikrarlı bir büyüme sağladığını söyledi. Sektörde yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların bürokratik engellerle karşılaştığını, bir belirsizlik yaşandığını vurgulayan Tercek, ''Türkiye kruvaziyer turizminde istikrarlı büyüyor. Her yıl daha fazla gemi, bu dev gemilerle daha fazla yolcu Türkiye'ye yöneliyor. Bu büyüme çok olumlu. Türk insanının çok sıcak kanlı olmasının yanında sektöre sağlanan olanaklar da önem taşıyor. Limanlarda ciddi sorunlar var. Gemiler büyüdükçe, limanların da aynı yönde gelişmesi gerekiyor. Kurvaziyer yatırımcısının önündeki en büyük engel Türkiye'deki bürokrasi ve belirsizlik. Türkiye bürokrasi açısından zor bir ülke. Bunlar yatırımcıların kararlarını olumsuz etkiliyor' dedi.

Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner de kruvaziyer turizminin sürekli gelişme gösterdiğini, bu yıl geçen yıla göre önemli bir gelişme sağlandığını belirterek, ''2011 yılında bu yıldan yüzde 30 oranında daha fazla artış bekliyoruz. Dünyanın en hızlı gelişen sektörü olan kruvaziyer turizmi ülkemizde de hızla gelişiyor. Bizler de dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerine verdiğimiz hizmetle daha çok liman kullanılması, daha fazla gemi gelmesi için çaba harcıyoruz. Önümüzdeki ay Cannes'te bu yönde verdiğimiz çabalar için ödül alacağız. 2011 yılında İstanbul'da Doğu Akdeniz ve Karadeniz kurvaziyer turizmini masaya yatıracağımız çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacağız' diye konuştu.

Türk kruvaziyer turizminin hızlı gelişmesine rağmen limanlarda çok sorunlar yaşandığına dikkat çeken Öner, ''Dünyanın en büyük kurvaziyer firmaları rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Ancak onlara hizmet verecek altyapımız yok. Altyapı çok önemli. Türkiye liman altyapıları açısından çok gerilerde. Hangi bölgeye bakarsak oradaki liman sorunu karşımıza çıkıyor. İstanbul Limanı yok gibi. Antalya Limanı butik liman. Diğer yörelerimizdeki limanlar da aynı şekilde. Bu en önemli sorun. Önemli bir liman sorunu yaşıyoruz. Gelen gemiler ve içindeki yolcuların iyi hizmet alabilecekleri limanlara sahip olmamız gerekiyor. Bunu gerçekleştirmemiz halinde turizmde pazarlama sorunu yaşamayız' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim