• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

"Türkiye limanları Akdeniz'de söz sahibi"

"Türkiye limanları Akdeniz'de söz sahibi"
APM Terminals Akdeniz yetkilisi Trechard, Türkiye'deki ekonomik kalkınmanın heyecan verici olduğunu söylerken, Akdeniz'de bulunan bu potansiyele liman yatırımı yapacaklarını da dile getirdi.

"Türkiye limanları Akdeniz'de söz sahibi"

4.'sü düzenlenen Genel Akdeniz Taşımacılık Konferasında konuşan APM Terminals’in Avrupa ve Akdeniz Liman Yatırımları Yöneticisi John Trechard, hem uzun süreli demografik trendlerden hem de büyük gemilerin Akdeniz bölgesine girişi, liman gelişimi ve geliştirilmesi hakkında konuşma yaptı. Konuşmasında Akdeniz ülkeleri arasında Türkiye'nin büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Trechard, Türkiye'de liman yatırımı yapacaklarının sinyalini de verdi.

Trenchar konuşmasında, “Türk pazarına servisi olan bir çok taşımacılık şirketi gemilerinin boyutlarını büyütmeyi planlıyor. Çünkü Türkiye’nin pazarı Asya-Avrupa servislerini birbirine bağlayan en yüksek tonaj adayı.” dedi.

Trenchard, 18 bin TEU’ya varan ultra büyük konteyner gemilerinin en son sersinin büyük bir ihtimalle Avrupa-Uzakdoğu hattına koyulacağını, bu sebeple Süveyş Kanalı'ndan geçerek Akdeniz'e geleceğini ifade etti. Sipariş edilen bu gemilerin ilkinin 2013 yılında servise girmesi bekleniyor. 2014 yılında 10 bin TEU ve üstü kapasiteye sahip büyük kapasiteli gemilerin sayısının 260'ı aşacağını bildirirken, yeni gelecek gemilerin yanaşacakları limanlardan ve konteyner terminallerinden performans gelişimi beklediğini ifade etti. Servis veren küçük gemilerin daha sonra gelecek büyük gemiler tarafından değiştirileceğini yada bazı rotaların birleştirileceğini belirtti.

Trenchard, “Türkiye’de bir çok yüksek potansiyele sahip bulunuyor. Hızla gelişen bir ekonomiye yarar sağlayan limanlar için en büyük meydan okuma gelişen gemilere ve deniz ticaretine dünya seviyesinde operasyonlar sunabilmesidir. Biz açıkçası Türkiye'nin yaşadığı bu ekonomik doğrulmayı oldukça heyecan verici buluyoruz” dedi.

APM Terminals, Akdeniz bölgesinde çalışan terminal operatörü firmalarında lider konumda bulunuyor. Şirketin Akdeniz limanlarından İspanya, Algeciras; Mısır, Port Said; İtalya, Gioia Tauro limanlarında operatörlüğü bulunmakla bununla birlikte Karadeniz'de Gürcistan Poti Limanı'nı ve Kuzey Afrika sahilinde Gibraltar limanını, Fas’ta bulunan Tanger-Med Liman tesisini ve İtalya'da inşa edilmekte olan Vado limanının operatörlüğünü yapıyor.

turkey-larger-vessels-to-impact-on-mediterranean-port-growth.jpg

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - DENİZHABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim