• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye mobil internette örnek oluyor

Türkiye mobil internette örnek oluyor
Türk şirketleri, yaptığı altyapı yatırımlarıyla sesli ve görüntülü iletişimde dünyadaki etkinliğini artırıyor.
Türkiye mobil internetteki büyümede dünyaya örnek oldu
 
Türk şirketleri, yaptığı altyapı yatırımlarıyla sesli ve görüntülü iletişimde dünyadaki etkinliğini artırıyor. Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv, mobil internet kullanımının gelirlerinde önemli pay almaya başladığını belirterek, "Dünyada örnek gösterilen geniş bant teknolojimizle mobil internet alanındaki güçlü büyümemizin devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Dünyaya daha hızlı entegre olmak için Türkiye'nin fiber optik ve 3. nesile yaptığı yatırımlar, uluslararası arenada dikkat çekiyor. Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv, dünyada örnek gösterilen geniş bant teknolojileriyle Türkiye'nin mobil internet alanında güçlü büyüme ivmesi kazandığını söyledi.

Telekom sektöründeki şirketlerin iletişim altyapısına yaptıkları yatırımlar milyar dolarları bulurken, iletişim kalitesi de dünyada konuşulur hale geldi. Türk Telekom Grubu Macar şirketi İnvitel'i alarak fiber optik altyapısını 130 bin kilometreye çıkarırken, Vodafone iştiraki Borusan Telekom ile fiber ağ döşemeye devam ediyor. Hakim GSM şirketi Turkcell ise bünyesinde bulunan Superonline ile evlere kadar 1.000 megabit hızında fiber internet götürmek için kolları sıvadı. Turkcell'in 3. çeyrek sonuçlarını açıklayan CEO Süreyya Ciliv, mobil internet kullanımının gelirlerinde önemli pay almaya başladığı bilgisini verdi. Sektörde devam eden fiyat rekabetine rağmen müşteri memnuniyeti adına yaptıkları yatırımların büyüme ivmelerini 3. çeyrekte daha da güçlendirdiğini vurgulayan Ciliv, "2007'den bu yana 3G ve fiber optik yatırımlarımızın katkılarıyla mobilite, internet, akıllı cihaz ve uygulama alanlarında Türkiye için değer oluşturuyoruz." dedi. Mobil operatörlerin bir numaralı gelir kaynağı hâlâ ses. Ciliv, Turkcell tarihinde ilk kez 3. çeyreğin son ayında mobil internet gelirlerinin SMS'i geçtiğini kaydetti. Son çeyrekteki dikkate değer gelir artışında mobil internetin katkısına işaret eden Ciliv, kısa mesaj, data servisleri ve mobil interneti içeren ses dışı gelirlerin, Turkcell gelirlerinin yüzde 24,3'ünü oluşturduğunu ifade etti. Akıllı cihaz pazarındaki faaliyetlerine de değinen Ciliv, temmuzda piyasaya sunulan T20'nin ilk 3 ayda 100 binin üzerinde satış rakamına ulaştığını kaydetti. Ciliv, Turkcell Superonline'ın gelirlerinin yüzde 36 artışla 124 milyon liraya ulaştığını, bin megabit hızında interneti 815 bin eve ulaştırabilir vaziyette olduklarını söyledi. Ukrayna'da life:) markası ile son çeyrekte yüzde 23 büyüme hızı yakaladıklarını ifade eden Ciliv, buradaki abone sayılarının 7,1 milyona çıktığını açıkladı.

Turkcell genel kuruluna ilişkin olarak Süreyya Ciliv, "Ümit ediyorum ki kısa zamanda genel kurul, yönetim kurulu gibi konularda da daha çok iyi haberler vereceğiz. SPK, Turkcell yönetim kurulundaki bağımsız üyelerin sayısının artmasını istedi. Turkcell de bu konuda gerekli işleri yapacak, genel kurulda onaylatacak, temettülerini dağıtacak, yoluna devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim