• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi tanıtıldı

Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi tanıtıldı
UND ve TOBB işbirliği ile geliştirilen Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi; ticari araç ve lojistik sektörünü buluşturan Logist Eurasia 2011 Fuarı’nda düzenlenen lansman basın toplantısı ile tanıtıldı.

UND ve TOBB işbirliği ile geliştirilen Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi; ticari araç ve lojistik sektörünü buluşturan Logist Eurasia 2011 Fuarı’nda düzenlenen lansman basın toplantısı ile tanıtıldı. Ağır vasıta araçlarında kullanılan dijital takograf cihazlarındaki verileri tek bir merkezde toplamayı hedefleyen sistem ile sürücülerin çalışma saatleri ve hız ihlalleri resmi kayıt altına alınıyor

Logist Eurasia 2011 Fuarı’nda TOBB UND Yatırım A.Ş. standında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen basın toplantısında açılış konuşmasını UND Yönetim Kurulu Başkanı Engin Özmen yaptı. TOBB UND Yatırım A.Ş. şirketinin temel amacının uluslararası taşımacılık faaliyetlerinin Türkiye içinde ve yurtdışında kolaylaştırılmasını yardımcı olmak olduğunu belirten Özmen; “Türkiye’de uzun yıllardır ihtiyaç duyulan ticari araç sürücü bilgilerinin yer aldığı sektörel bir veritabanı oluşturulması konusunda önemli bir adım olan Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi ile dijital takograf cihazlarındaki veriler tek bir noktada toplanarak merkezi bir veritabanı oluşturulacak.” dedi.

Özmen’in ardından TOBB Başkan Yardımcısı ve TOBB UND Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete geliştirilen sistemin en önemli özelliğinin veri saklama olduğunu belirtti. Sürücülerin çalışma performansların da analiz edilebileceği sistem ile hem şirketlerin önünün açık olduğunu, hem de dürüst, verimli çalışanların daha verimli çalışmalarına olanak sağlanacağını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından web tabanlı Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi’nin üreten Türk Trust firmasının Genel Müdürü Tolga Tüfekçi sistemin nasıl çalıştığını anlattı. Sistemin isminin TACHOSECUREWeb olduğunu söyleyen Tüfekçi; sistemin çalışma prensibini üç ana başlıkta sıraladı; “Sistemin üç tane temel fonksiyonu bulunmaktadır. Bunlar veri indirme, veri saklama ve veri analizidir. Dijital takograf cihazlarından toplanan verilerin analiz edilmesi ile birlikte firmalar filo yönetimlerini çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Sistem raporlamalarını kullanarak sürücülerin ya da araçların ister günlük, ister dönemsel veya hata bazlı raporlamaları alınabilecek.”

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim