• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

"Türkiye Otomotiv Kulübü" kendini tanıttı

"Türkiye Otomotiv Kulübü" kendini tanıttı
Ülkemizde bir ilk olarak KOÜ Otomotiv Mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan Türkiye Otomotiv Kulübü, Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirdiği program ile kulübün vizyon ve amaçlarını açıkladı

Türkiye Otomotiv Kulübü ve KOÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği öğrencilerinin birlikte hazırladığı programda, kulübün genel amaçları ve vizyonları anlatıldı. Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleşen programa Ford Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Candan Günel, KOÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Mustafa Çanakçı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Türkiye Otomotiv Kulübü Başkanı Muhammet Fatih Ay ve öğrenciler katıldı.

Diğer üniversitelerde de olacak

Türkiye'de bir ilk olarak Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği öğrencileri tarafından 25 Eylül 2014 tarihinde kurulan Türkiye Otomotiv Kulübü, tanıtım programını gerçekleştirdi. Kulübün başkanlık görevini yürüten Muhammet Fatih Ay, kulübün amaç ve vizyonları hakkında bilgi verdi. Ay, kulübü sadece bir üniversiteye bağlı olacak bir kulüp olarak açmadıklarını söyleyerek, ilerleyen zamanlarda diğer üniversitelerde de kulübün faaliyetlere başlayacağını dile getirdi.

Büyük bir başarı

Programa katılan öğrencilere 'Devrim' markalı yerli otomobilin belgeseli de izletildi. Programın sonunda ise, Ford Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Candan Günel, KOÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Mustafa Çanakçı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Türkiye Otomotiv Kulübü Başkanı Muhammet Fatih Ay, otomotiv sektörü hakkında öğrencilere bilgiler vererek, Otomotiv Kulübü'nü kurmaları ile büyük bir başarı elde ettiklerini söylediler.

"Kendine güvenen mühendisler"

KOÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Mustafa Çanakçı yaptığı konuşmada, "Mühendislerin yetiştirilme noktasında, kendine güvenen mühendislerin olması lazımdır. Teknoloji Fakülteleri 2009 yılında bu amaçla kuruldu. İlk kuruluşu 21 üniversitede gerçekleşti. Teknoloji Fakülteleri'nde müfredat programı da hazır hale getirildi.Öğrenciler sektörde iş eğitimi aldı. İş eğitimi alan öğrenciler de kendini o sektöre hazır hissetmiştir. Gelecekte 'Devrim' arabalarını sizler üreteceksiniz" ifadelerine yer verdi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim