• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye petrol ihtiyacını karşılayacak

Türkiye petrol ihtiyacını karşılayacak
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Mehmet Uysal, Türkiye'nin petrol ihtiyacının tamamını Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te kendilerinin karşılayacağını söyledi.

TPAO: 2023'te Türkiye petrol ihtiyacını kendisi karşılayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Mehmet Uysal, Türkiye'nin petrol ihtiyacının tamamını Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te kendilerinin karşılayacağını söyledi.

Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğü'nün 9 ilde başlattığı 'Bir Hayalim Var' adlı şiir ve resim yarışmasının ödül töreni için Adıyaman'a gelen TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, gündemdeki konuları değerlendirdi. Öncelikle Türkiye'de akaryakıtta meydana gelen zamlara değinen Uysal, "Bir ülkede akaryakıt fiyatları pahalıysa bunun birinci nedeni ithalata bağlı olunmasıdır. Tabii ki bunda dünyadaki gelişmeler de katkı yapıyor. Biz bu yönde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Şu an biz Türkiye'nin ham petrol ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayabiliyoruz. Amacımız, Cumhuriyetimizin 100 yılı olan 2023'te ham petrol ve doğalgaz ihtiyacının hepsini karşılamak. Bunda da çok ümitliyiz." dedi.

Karadeniz'deki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Genel Müdür Uysal, "Karadeniz'de şu an 3. sondajımızı da vurduk. Buradan çok büyük beklentilerimiz var. Bunun yanı sarı Mart ayında yeni sondajlarımız olacak. Tabi ki bu yatırımlar çok büyük yatırımlardır. Bir yatırımın maliyeti 250 milyon dolara mal oluyor. Bunların yanında Irak'ta anlaşmaları yaptık. Oralarda da çalışmalarımız başladı. Yani dünyanın dört tarafında araştırmalarımızı ve çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim