• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Turkiye tatile Turkcell 3G ile çıktı

Turkiye tatile Turkcell 3G ile çıktı
2010 yazında tatilciler hayata Turkcell 3G farkıyla bağlanmayı tercih etti. 3G kullanımı Ege bölgesinde zirveye ulaşırken Bodrum, Ağustos ayında günlük ortalama 2 bin 797 GB oldu.

Tatilci Turkcell ile günde 16 bin film indirecek kadar 3G kullandı

2010 yazında tatilciler hayata Turkcell 3G farkıyla bağlanmayı tercih etti. 3G kullanımı Ege bölgesinde zirveye ulaşırken Bodrum, Ağustos ayında günlük ortalama 2 bin 797 GB, yani yaklaşık 4 bin film büyüklüğünde veri alışverişi ile 3G’nin yazlık adresi oldu.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, bu yıl tatilcilere 3G ile dolu dolu bir yaz yaşattı. Turkcell’in herkesi mobil hayata katılmaya çağıran cazip teklif ve kampanyaları sayesinde tatil beldelerinde bulunan yerli ve yabancı turistler en hızlı ve en kaliteli 3G hizmetinden faydalanma şansı buldu.

Turkcell 3G, Ege ve Akdeniz bölgelerinde en yoğun ilgi gören 15 tatil yerinde günlük ortalama olarak yaklaşık 16 bin film büyüklüğünde (11 bin 262 GB) veri transferi ile en çok Ağustos ayında kullanıldı.

“Yazlık 3G”de Bodrum 1 numara

Tatil beldeleri arasında en yüksek Turkcell 3G kullanımı, Ağustos ayında yaklaşık 4 bin filme karşılık gelen günlük ortalama 2 bin 797 GB data ile tatilcilerin gözdesi Bodrum’da (Muğla) gerçekleşti. 3G ile mobil internetin keyfini en çok çıkaran ikinci tatil beldesi ise Çeşme (İzmir) oldu. Üçüncü sırayı, yabancı turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Alanya (Antalya) aldı. Geri kalan 12 “Turkcell 3G’li tatil” yeri ise; Konyaaltı (Antalya), Kuşadası (Aydın), Marmaris (Muğla), Fethiye (Muğla), Edremit (Balıkesir), Foça (İzmir), Kemer (Antalya), Ayvalık (Balıkesir), Erdek (Balıkesir), Burhaniye (Balıkesir), Datça (Muğla), Kaş (Antalya) şeklinde sıralandı. Toplamda 4 bin 657 GB ile yaz döneminde Turkcell 3G’nin en yoğun kullanıldığı il ise Muğla oldu.

Turkcell 3G’li hayat, dolu dolu hayat…

Tatilciler 3G’yi en çok cepten internete girmek için kullandı. Yaz ayları içerisinde Turkcell 3G ile ayda 3 milyon 3G abonesi cepten internete girdi Yüzde 35’lik payla 3G farkını en çok yaşayanlar 19-30 yaş arası kesim oldu. Eylül sonu itibarıyla Turkcell 3G ile toplam 7,5 milyon uygulama indirildi.

Turkcell 3G’yi en çok İngiliz, Fransız ve Hollandalı turistler kullandı

Turkcell 3G’nin sunduğu geniş kapsama ve yüksek hız sayesinde ülkemize gelen turistlerin de data kullanımında önemli artış görüldü. Haziran, temmuz ve Ağustos aylarında en çok veri alışverişi yapanlar, İngiliz, Fransız ve Hollandalı turistler oldu. İlk üçü, Almanlar, ABD’liler ve Norveçliler izledi. Ülkemize gelip Turkcell 3G ayrıcalıklarını yaşayan yabancı turistleri data tüketimi bir önecki yılın aynı dönemine oranla 2 kat arttı.

Turkcell’in 3G yatırımı devam ediyor

İnovasyona büyük önem veren ve 3G’ye yaptığı yatırımı Türkiye’nin geleceğine yapılmış uzun vadeli bir yatırım olarak gören Turkcell, 30 Temmuz 2009’dan bu yana 3G teknolojisinin kullanılmaya başlandığı ilk bir yıl zarfında, ülke çapında yüzde 80 kapsama oranına ulaştı ve bu rakamın yıl sonuna dek yüzde 90’ı bulması hedefleniyor.

Kısa süre önce bağımsız ölçümleme firması IRIS Telekom tarafından Diyarbakır, İstanbul, Trabzon, Paris, Londra ve Berlin’de gerçekleştirilen hız testlerinde “Ortalama Mobil İnternet Hızı” açısından Türkiye ve Avrupa’da hizmet veren 15 operatör arasında ilk sıraya yerleşerek birincilik sertifikası alan Turkcell, “yazlık 3G”de de en çok tercih edilen operatör olarak iletişim teknolojileri alanındaki rakipsizliğini kanıtladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim