• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye ticari havacılık tarihini ağırlıyor

Türkiye ticari havacılık tarihini ağırlıyor
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yer alan kültür-sanat platformu TAV Galeri, ünlü ressam Cumhur Koraltürk’ün Türkiye’de ticari havacılık tarihini konu alan yağlı boya tablolarını yolcularla buluşturdu.

 

Sergi açılışına Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur ile TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü katıldı.
 
TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan kültür sanat platformu TAV Galeri’nin ev sahipliği yaptığı “Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi” sergisi, çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle açıldı. FlyService CEO’su Gökhan Sarıgöl tarafından ünlü ressam Cumhur Koraltürk’e yaptırılan ve 1950-2012 yılları arasında İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanı’na inen uçakların yağlı boya tablolarından oluşan sergi Türkiye sivil havacılık tarihine ışık tutuyor.
 
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu sergi açılışında yaptığı konuşmada, ticari havacılık tarihinin resmedilerek bu değerli eserler ile yeni nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek, “Gelecek nesillere tarihi taşıyan bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim. TAV’ın sanata ve sanatçıya verdiği değer de her türlü övgüyü hak ediyor” dedi.
 
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “TAV Havalimanları olarak, pek çok farklı milletten yolcunun bir araya geldiği dış hatlar terminalinde bir kültür sanat platformu oluşturmak hedefiyle kurduğumuz TAV Galeri’de bu önemli sergiyi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Cumhur Koraltürk’ün fırçasıyla hayat bulan ve ülkemizin ticari havacılık tarihini ortaya koyarak havacılığın Türkiye’deki gelişim ve değişimine ışık tutan bu tabloların yolcularımız tarafından ilgiyle karşılanacağına inanıyorum” dedi.
 
FlyService CEO’su Gökhan Sarıgöl ve ressam Cumhur Koraltürk ise konuşmalarında serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.
 
Sergide başta Türk Hava Yolları olmak üzere Olympic Air’den Japan Airlines’a, Air France’dan British Airways’e kadar birçok havayoluna ait uçakların yağlı boya tabloları yer alıyor. DC10, F28 gibi farklı yolcu uçaklarının yağlıboya yorumlarından oluşan toplam 70 tablonun bulunduğu sergi mart ayının ikinci haftasına kadar TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.
 
Denizci bir aileden gelen ünlü ressam Cumhur Koraltürk, tablolarında genelde ulaştırma ana teması üzerinden gemilerle birlikte denizcilik ve sosyal hayatımızın tarihini resmediyor. Tablolarında guvaş ve yağlıboyayı umulmadık incelikte kullanan Koraltürk, renkleri ve gölgeleri ince darbelerle tuvaline aktarması ve farklı üslubu ile resim dünyasının önemli isimleri arasında yer alıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim