• BIST 9546.43
  • Altın 2489.074
  • Dolar 32.5028
  • Euro 34.7893
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Türkiye treylerde üretim üssü olabilir

Türkiye treylerde üretim üssü olabilir
Treyler Sanayicileri Derneği(TREDER) Genel Sekreteri Ayhan Eryazar, "Türkiye, treylerde üretim üssü olabilir yeter ki sorunlar aşılsın" diyor.

TÜRKİYE TREYLER ÜSSÜ OLABİLİR

Treyler Sanayicileri Derneği(TREDER) Genel Sekreteri Ayhan Eryazar, "Türkiye, treylerde üretim üssü olabilir yeter ki sorunlar aşılsın" diyor.

Ataşehir merkezli Treyler Sanayicileri Derneği(TREDER), Tırsan, Otokar, Koluman, Nevkarsan, Altınordu ve Serin gibi sektörün dev firmalarının aralarında bulunduğu toplam 17 üyeyle Türkiye’deki treyler sektörünün yüzde 70’lik bölümünü temsil ediyor.

TREDER Genel Sekreteri Ayhan Eryazar, Türkiye’de çok sayıda treyler firması bulunduğuna işaret ederek, bunların çoğunun merdivenaltı olarak tabir edilebilecek firmalar olduğunu, sektörde haksız rekabet sorunuyla karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

TREDER olarak merdivenaltı firmalarla ve haksız rekabetle mücadeleyi sürdüdüklerinin altını çizen Eryazar, “2007 yılında kurulduk. Treyler sektörünü temsil eden bir dernek yoktu. Böyle bir boşluğu gören dernek yöneticileri, harekete geçerek sektöre sahip çıktılar. 12 tane üyeyle kurulduk. Şu anda 17 üyemiz bulunuyor. Herkesi üye almıyoruz, belirli kriterlerimiz var. Usülüne uygun üretim, yılda yaklaşık 100 adetlik kapasite, belgelere sahip olmak, başlıca kriterlerimizdir. Derneğin kuruluş amaçlarından bir tanesi, sektördeki kaliteyi artırmak ve haksız rekabetle mücadele etmek olduğu için bu kriterleri koyduk” diyor.

“Kriz treyler sektörünü daralttı”

Krizden önce piyasanın çok güzel olduğunu kaydeden Eryazar, “2009’da kriz kendini hissettirdi, ciddi anlamda daralma oldu. Yüzde 100 üretim düşüşüne şahit olduk. Kapanan firmalar oldu. 2010’dan itibaren ise sektör ciddi anlamda toparlandı. Krizdeki üretimin 1,5 misli satış hacmine kavuşacağımızı düşünüyoruz. En büyük amacımız kaliteyi artırarak sahteciliğin önlenmesi. Türkiye’de treyler sektörünün ihracatını artırmayı amaçlıyoruz.

Türkiye’nin treyler üssü olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Otobüs sektöründe Türkiye bir üretim merkezi oldu. Aynı şey treyler sektöründe de olabilir. Krizden önce Avrupa yatırımları vardı, kriz biraz ara verdi. Sektörle ilgili Türkiye büyük potansiyele sahip. Avrupa’da üretim merkezi olacağımıza inanıyorum. İhracat ve üretimin de katlanarak artacağı düşüncesindeyim. Türkiye, treylerde üretim üssü olabilir yeter ki sorunlar aşılsın. Yıllık 18-20 bin adet kapasite var. Türkiye için iyi bir rakam ama Avrupalı devlere göre düşük kalıyor. Çok yüksek rakamlar yakalanabilir. Sektörün önü parlak. Önümüzdeki 5 yılda sektör büyüyecek. Ancak ADR fırsatının kaçırılmaması lazım. ADR’ye uyum biran önce gerekiyor” şeklinde konuşuyor.

Kaynak: LOJİPORT

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim